Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 30
Hej @HighKick, wyspałes się? Wiem, że obrazales mnie wczoraj, bo miałeś ciężki wieczór i musiałeś do późnej nocy orac lewakow i walczyć za krula, za marne 60 groszy za wpis, ale choć z kościołem mi nie po drodze, wybaczam ci to. Liczę, że ty również, jako że hasło bóg, honor, ojczyzna, jak każdemu narodowcowi, jest ci bliskie, wybaczysz i mi, i bedziesz w stanie udzielić mi odpowiedzi na moje wczorajsze pytanie.
Dlaczego tupnales z fochem nóżka, jak mała dziewczynka, gdy zapytałem dlaczego nie mogę nazywać narodowców, którzy hajlują, nawolują do mordowania i używają nazistowskich symboli, neofaszystami?
#neuropa #4konserwy #konfederacja #narodowcy #faszyzm #wybacz #korwin
  • 48
@boskakaratralalala: nie każdy narodowiec to faszysta i nie każdy faszysta to narodowiec. W zasadze narodowiec i faszysta to dwie niezwiązane ze sobą określenia. Część z tych hajlujących jest narodowymi socjalistami albo narodowymi bolszewikami (tak istnieje wiele grup) i nie są faszystami - dodatkowo jako lewica obojętnie jakiej maści socjalisci bolszewicy czy fasazyści to będa, nie mają wstępu do konfederacji.
  • 19
@ArpeggiaVibration: zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Skoro wielu narodowców reaguje furią na określania ich mianem neofaszystow, bo twierdzą, że nimi nie są, to dlaczego jak reszta społeczeństwa nie gardzą i nie opluwają gości, którzy hajlują, nawolują do mordowania itd, tylko chodzą z nimi w jednych marszach itd?
Moge się mylić ale mi to wygląda albo na wstyd przed samym sobą, co jest bardziej optymistycznym założeniem, albo na działanie z premedytacją i
@boskakaratralalala: po ierwsze mieli z nimi listy wyborcze - już nie mają. Takie coś jak szturm czy ONR już nie jest częścią RN - w zasadzieod czasów Kukiza gdzie wszyscy poodchodzili.
Dlaczego ich nie opluwają - chyba kalkulacja polityczna. Chociaż elektorat taki to max 1 procent - chociaż dla RNi ich historii sukcesów wyborczych taki 1 procent to już jest coś - po drugie od groma tych incydentów to bvyły prowokacje
  • 2
@ArpeggiaVibration: nie możesz mówić, że ktoś ma coś wbite przez mainstream, bo ludzie umieją jednak myśleć i nawet bez pomocy tvn są w stanie zrozumieć kim jest gość, który ma tatuaże z 14 i 88, hajluje, chce śmierci podludzi itd.
A jeśli chodzi wspólny marsz, to wybacz ale nie do końca w to wierzę. Na prawdę nie miałbyś nic przeciwko, bez urazy oczywiście, iść w jednym marszu z ludzmi, którzy np.
@boskakaratralalala: jeżeli potrafisz myśleć to rozróżniaj faszystów od narodowców różnej maści.

Miałbym przeciwko z tego co wiem nikt z marszu nie mordował i nie gwałcił nikogo rodzin. Już prędzej możesz te zarzuty mieć do byłej żydokomuny, michnikowszczyzny i PZPRowców SBków i UBków ogarniających dzisiaj mainstream i siedzących od 30 lat w ławach sejmowych rządząc tym smutnym padołem. To oni mordowali AKowców wysyłali na sybir Polaków i ich gnębili za komuny (do
  • 2
@ArpeggiaVibration: ale jak mam rozróżniac, skoro chodza pod jedną flaga, sztandardem i hasłem na jedynym marszu? Skoro akceptują to, że idą razem z neofaszystami, to muszą liczyć się z tym, że będą postrzegani jako neofaszyści. I nie, osobiście nic mi nie zrobili, ale sympatyzuja z tymi, którzy zabili okolo 6 milionów moich rodaków.
Nie bardzo rozumiem dlaczego tak się denerwujecie, gdy się docieka tego. Kiszczaki, Jaruzelski itd to zupełnie inna sprawa
@boskakaratralalala: Nie chodzą pod jedną flagą każdy ma swoją

Jeszcze raz tłumaczę że faszyzm to odrębny ruchi idea.Dowiedz się co to jest. Faszyści to prostym językiem ludzie którzy chcą zarządzać ludem i każdym aspektem jego działalności (włącznie z pełną kontrolą) tylko za pomocą państwa i uzależniając każdego od niego. Jak chcesz walczyć z faszyzmem to walcz z Unią Europejską i PiSem bo oni są najbliżej obecnie tej ideologii i wprowadzają ją
  • 1
@ArpeggiaVibration: z tym, że ja nie chcę z niczym walczy, nie mam na to czasu. Mnie po prostu ciekawi, dlaczego narodowcy tak się wstydzą tego kim są, lub z kim są w tych samych strukturach.
Zawsze, gdy ktoś z narodowców próbuje do mnie mówić jak do idioty, mam w pamięci to, jak próbowali wmawiać wszystkim, że zamawiali 5 piw w barze, lecz na pewno nie hajlowali. Serio myślicie, że takie tłumaczenia
@boskakaratralalala: wstydzili* bo już nazioli, nazboli i innych tam nie ma (a byli) (a nie żadnych faszystów - faszysttów to masz w obecnej UE i w PiSie)

Nie wiem czemu się nie wstydzili. Z tego co obserowowałem to chcieli stworzyc szeroki front bo była ich garstka na początku i skupili wszystkie środowiska narodowe - włącznie z patusami. Z resztą Korwin oraz środowiska patriotyczne od początku miaeli o to właśnie do nich
  • 1
@ArpeggiaVibration: none taken ;)
Wedlug mnie nie w mainstremie jest problem. Jest on oczywiście wrogiem narodowców, to jasne, jednak uważam, że wrogiem są dla siebie sami narodowcy, świadomie lub nie. Całkowite usunięcie że swojej przestrzeni neofaszystow odebrało by amunicję tvnom, GW itd. Tylko, że od wielu już lat, rok w rok sami się podkładaja i przyszywaja gębę neofaszysty poprzez dopuszczalne do marszu takiego elementu. A mówienie, że to marsz dla wszystkich
@boskakaratralalala: No ale jest dla wszystkich. Oni są tylko organizatoramii twórcami - to inicjatywa mająca krzewić postawy patriotyczne i przywiązanie do narodu i idei niepodległości. PiSiory tam ostatnio też byli - tak samo jak ludzie Korwina jeszcze przed koalicją i nawet liberałowie różnej maści.

Jeżeli by zrobili marsz w Święto Niepodległości tylko dla siebie i tych prawilnie myślących to wtedy sam bym ich nazwał faszystami
  • 1
@ArpeggiaVibration: czyli chcesz mi powiedzieć, że to marsz anarchistyczny, na którym nie obowiązuje żadne prawo i przepisy? Że można na nim bez problemu propagować ustroj totalitarny i poglądy nawolujące do mordowania?
Przeciez to narodowcom, jako organizatorom marszu powinno zależeć, żeby na takim marszu nie było takiego elementu. Dlaczego nie są oni przez służby marszu usuwanie, a ich flagi rekwirowane?
@boskakaratralalala: Ogólnie, to problem w rozmowach z ludźmi w internecie jest taki, że to straszliwie hipokryci. Nazywać kogokolwiek na lewo od Korwina (czyli de facto wszystkich) komunistami to jest wszystko spoczko. Ale nazwij neonazistów czy neofaszystów naziolami i im odwala. Strzelam, że to wynik działań starszego pana z muszką, przez co mi smutno strasznie, no ale to tylkp przypuszczenia. W każdym razie, to strasznie debilizuje dyskusje w internecie
Skoro wielu narodowców reaguje furią na określania ich mianem neofaszystow, bo twierdzą, że nimi nie są, to dlaczego jak reszta społeczeństwa nie gardzą i nie opluwają gości, którzy hajlują, nawolują do mordowania itd, tylko chodzą z nimi w jednych marszach itd?

@boskakaratralalala: Na każdym marszu narodowców czy np. Marszu Niepodległości w najlepszym wypadku zostaniesz wywalony z demonstracji, a w najgorszym dostaniesz po pysku i będziesz wracał w majtkach do domu xD