Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@bialkovski: litr 15% wina to podobna ilość alkoholu co 5 średnich piw (6%). Mój organizm potrzebuje niespełna 2h (dla bezpieczeństwa liczę pełne 2h) na pozbycie się alkoholu z 1 piwa, więc w tym przypadku po 10 godzinach na 99% byłbym czysty. Tak czy owak, jeśli po takim czasie mam podejrzenia że jednak nie wszystko zeszło (dużo zależy od stanu zdrowia, jedzenia, wypitych innych płynów...), to koniecznie alkomat, choć nie przypominam
  • Odpowiedz
@bialkovski: Na moje oko o 8 rano już bez problemu, mnie by na pewno puściło dużo wcześniej. Jako wprawny pijak czuje kiedy nie mam alkoholu we krwi i nadaję się do jazdy. Jeśli nie jesteś pewny i nie znasz organizmu, idź dmuchnąć na komisariat albo kup sobie jednorazowe baloniki, działają bardzo dobrze.

Druga sprawa, możesz już mieć 0,00 ale do jazdy i tak się nie będziesz nadawać. Często po ostrym
  • Odpowiedz
@bialkovski: Idz na komisariat, tylko nie samochodem ( ͡° ͜ʖ ͡°). Podobno byla tak sytuacja, że gosciu pojechał na komisariat się zbadać, a przyjechał się zbadać samochodem i cyk prawko odebrane'd
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Izcap: no w sumie przy ok. 3 piwach wynik będzie podobny, muszę kiedyś, przy większej biesiadzie sprawdzić twój wzór. Być może mój organizm potrzebuje ciut więcej czasu na całkowite pozbycie się alkoholu. Sprawdzę, dzięki.
  • Odpowiedz