Wpis z mikrobloga

Mirki, krótka piłka: w kilka osób składamy się na prezent na komunię chłopaczka z rodziny.

Młodemu marzy się komputer - wyznaczony budżet to 3 000 zł za cały zestaw (PC z Windowsem + monitor + klawa&myszka). Brak czasu i odpowiedniej osoby na miejscu, żeby złożyć pojedyncze podzespoły, więc zestaw musi być złożony i gotowy do odpalenia.

Główne przeznaczenie kompa to hehe gierki, ale mówimy tutaj o dziesięcioletnim dziecku, więc nie musi wyciągać 100 fps na wszystkim przez najbliższe pięć lat (co i tak ogranicza cena). Ostatnią stacjonarkę składałem z 15 lat temu, więc "trochę" wypadłem z obiegu. Nie chcę też naciąć się na Januszy biznesu z Allegro i kupić szrot pt. MEGAMOCNY KĄKUTER GEJMINGOWY GRAFIKA 6 GIGA z jakimś #!$%@? zasilaczem i zintegrowaną kartą, dlatego zwracam się o pomoc do Was.

Proszę Was gorąco o wskazanie (najlepiej przez link do sklepu internetowego, ewentualnie wskazanie odpowiedniego sklepu stacjonarnego w Warszawie) najbardziej optymalnego zestawu, spełniającego powyższe kryteria. Zdaję sobie sprawę, że nie ma nic za darmo, więc autorowi zwycięskiej propozycji (najwięcej plusów/przychylnych komentarzy lub - w przypadku znikomego zainteresowania - po prostu tej, którą wybiorę) zafunduję dowolne zamówienie z pyszne.pl do 40 zł (stąd tag #rozdajo).

Z góry dziękuję za pomoc #komputery #kiciochpyta.
  • 55
Pierwsze choć może nie najlepsze co przychodzi mi do głowy to gotowce z Komputronika. Brat się kiedyś rozglądał i to były naprawde porządne sprzęty nie przekraczające 3 tysięcy a nawet za 2,2 dało się coś fajnego kupić. Do tego jakiś średnio półkowy monitor od Benq na przykład i klawa z myszą ale to kwestia osobista i bardziej wizualna bo większość tego typu sprzętu nie licząc sprzętu Logitecha czy HyperX (które wyklucza budżet)
@Wariner: https://www.komputronik.pl/cart/shared/show/8A7WajLp0E dołóż te 240zł, bardziej kroić nie warto, windows, mysz, klawiatura, złożenie kompa 150zł to złodziejstwo ale może na necie gdzieś trafisz na kod promocyjny czy ktoś ci ze znajomych złoży.

@passage: płyta Z to przesada a i zapomniałeś wrzucić windowsa jak i klawy oraz myszki a na dodatek SSD 256 to zdecydowanie za mało.

SSDka kupcie mu pod choinkę i dodatkowy ram ( ͡° ͜ʖ ͡