Aktywne Wpisy
KaiserBrotchen +582
Mirkwood +8
Dobra, puśćmy wodze fantazji. Jakbyście byli miliarderami to co byście kupili lub zrobili?
Ja to pomijając takie oczywistości jak dom czy samochód, to zbudowałbym sobie prywatną bibliotekę i kolekcjonowałbym różne cenne książki.
#przegryw
Ja to pomijając takie oczywistości jak dom czy samochód, to zbudowałbym sobie prywatną bibliotekę i kolekcjonowałbym różne cenne książki.
#przegryw
Engels:
Marks o kolonialnym panowaniu Anglii w Indiach i globalizacji:
Swoją drogą prawacy często wygrzebują tego rodzaju rzeczy do swojego bełkotu o "lewactwie" Hitlera - trochę zabawne jest to dwójmyślenie, trzeba oponentowi przypisać wszystko co złe, mniejsza z tym że jest to całkowicie sprzeczne z drugim zarzutem wobec marksistów z tych samych ust, jakoby chcieli zniszczyć dorobek okcydentu xD Dlatego wspomnę też o jednej rzeczy: Marks również niewolnictwo uważał za czynnik postępu cywilizacyjnego w określonych realiach historycznych względem wspólnoty plemiennej - co nie znaczy w żadnym razie, że takie barbarzyństwo jest etycznie usprawiedliwione - to byłaby ogromna nadinterpretacja.
#antykapitalizm #marksizm #marksnadzis #bekazprawakow #4konserwy #karon #bekazjordanapetersona #neoreakcja #neuropa #ciekawostki #marksizmkulturowy #foliarze #polityka
@Revmir: to to akurta z Hegla wziął
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Czy Hitler był lewo czy prawo wg ciebie?
Wcale Marksizm nie jest filozofią materialistyczną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale nie przejmuj się, ja wiem, że komuszki to chamy i nie potrafią grzecznie debatować - stąd zawsze na końcu pozostaje tylko terror i przymus...
Jeśli NSDAP to Hitler to xD
@Revmir: tu warto też pamiętać że urojenia typu marksizm kulturowy to żadna
https://en.m.wikipedia.org/wiki/White_genocide_conspiracy_theory