Wpis z mikrobloga

Witam.
Poleci ktoś jakąś giełdę na którą będę mógł szybko kupić i wysłać ETH? Chodzi mi o sposób kupna kryptowaluty kartą płatniczą/paypal by nie czekać na zaksięgowanie przelewu.
#kryptowaluty #bitcoin #ethereum
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Próbowałem kupować krypto kartą w wielu miejscach i tak, jak ktoś napisał - najszybciej jeśli nie masz jeszcze konta będzie na Wirex. Da się też na Binanace. Ale....

Pamiętajcie że karta karcie nierówna - zazwyczaj nie da się zapłacić kartą typu Curve lub Revolutem, co oznacza że jesteś dodatkowo stratny na kursie, bo musisz zapłacić polską kartą i odpalić spread dla banku za przewalutowanie.

No, ewentualnie N26, ale tutaj jeszcze trzeba te
  • Odpowiedz
@100x: @plaisant: @motaboy:
A po najlepszym kursie to w którym miejscu? Na czasie trwania weryfikacji mojej facjaty mi nie zależy. Tylko od czasu do czasu kupić kartą i wysłać dalej. Nie będę taż na tym odbierał crypto. A nie chce mi się czekać do kolejnego dnia roboczego na zaksięgowanie przelewu. Bo aktualnie korzystam z bitbay.
  • Odpowiedz
  • 1
@100x No chyba że debetową.
@plaisant dobrze mówisz. Kiedyś było można kartą, aż W pewnym momencie operatorzy kart tudzież lokalne banki zaczęły pobierać prowizję, dodatkowa opłatę od takich płatności. Pojawia się to na wyciągu jako dodatkowa opłata (lub za "wypłatę gotówki").
  • Odpowiedz