Aktywne Wpisy
SocialM_Center +157
Piękne to było wystąpienie. Nie zapomnę go nigdy. A czego sobie życzę? Jeszcze lepszego wystąpienia Pana Grzegorza Brauna. Dzień dobry wszystkim i szczęść Boże.
#dziendobry #konfederacja #polska #braun #bekazlewactwa #polityka
#dziendobry #konfederacja #polska #braun #bekazlewactwa #polityka
YoloBolo +60
Nauczyciele na wykopie: rząd nic nie zrobił. Wiedzieli o strajku od stycznia i nic nie zrobili. Mieli w dupie negocjacje, nie zasiedli do rozmów.
Fakty: propozycja podwyżki o 14,5% w tym roku (5% od stycznia już zrealizowane i 9,5% od września. W zeszłym roku wzrost wyniósł 5%). Przy wzroście pensji w gospodarce narodowej o 6%.
Czyli rząd nic nie zrobił, bo nie spełnił naszego postulatu wzrostu wynagrodzeń o 30%! W ciągu tego roku! A dają "tylko" 14,5%.
Szkoda, że premierem jest bezjajeczy Mateusz, bo inny już dawno zlikwidowałby kartę nauczyciela, włączył wszystkie dodatki do podstawy (sama 13 pensja to +8.5%) i zwiększył pensum do 24 godzin.
#strajknauczycieli #licbaza #4konserwy #neuropa #finanse
Komentarz usunięty przez autora
no napiszcie, co jest nieprawdą! ZNP nie żąda 30%? Rząd nie zaoferował 14,5%? Zacytować wam waszego szefa Broniarza?
Po zaproponowanej podwyzce stosunek pensji nauczycieli do średniej krajowej wciaz bedzie gorszy niz kilka lat temu, a akceptujac propozycje nauczyciele zamykają sobie drogę do większych podwyzek w kilku najblizszych latach.
Więc pytam: co jest nieprawdą? ZNP nie chce 30%? Rząd nie zaoferował 14,5%?
@venomik: to dlaczego nauczyciele porównują swoją podstawę bez dodatków, do średniej w przedsiębiorstwach (przy okazji debile mylą ją ze średnią krajową), która to zawiera wszystkie dodatki?
@nowy_ja: Gówno mnie to obchodzi. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na Wykopie nie sprawuję funkcji nauczyciela. Nie wpisuje się to w moje 18 godzin pracy.