Wpis z mikrobloga

Mirki, tak się zastanawiam od dłuższego czasu, czy interesowałoby Was #ama o serwisowaniu automatów vendingowych? Robiłem to przez 2 lata, zeknąłem się zarówno z tymi, które stoją na zewnątrz, jak i w środku. Zarówno te z hermetycznie zamkniętą żywnością, jak i z kawą, którą tak lubicie pić na uczelni, albo na budowie ;) Myślę, że mogę uchylić rąbka tajemnicy.

Jeśli chcecie wiedzieć, co pijecie - plusujcie.

#kawa #jedzenie #pytanie #wroclaw
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@macan: do tej pory pamiętam jak chyba w budynku B4 na politechniczne ktoś zamówił "barszcz" z automatu i dostał różowa wodę więc odstawił kubek i dodał kartkę

"życzę ci takiego barszczu na święta" xD
  • Odpowiedz
@wyrrrrwaaaa: xD
U mnie 'we firmie' byla inba, bo fuu, kawa slaba i w ogole do wymiany. To firma zrobila testy i kazdego tygodnia byla inna (raz drozsza, raz tansza) w automacie do kawy. Co wygralo? Jakis zwykly Jacobs xDDDDD. Wiece komentarzy na temat kawy nie bylo xD
  • Odpowiedz
@mroz3: Norma, one nie mają czujników, więc jeśli za dużo pijecie, to po prostu kończy się produkt i leje wodę. Wtedy trzeba zadzwonić i poinformować ;)
  • Odpowiedz
@macan: nie wątpię, że takich automatów vendingowych nie ma które mielą kawę. Jednak one mają na siebie zarabiać najniższym kosztem, więc jakości raczej tam nie ma co się doszukiwać.
  • Odpowiedz
@KingFight: Bo to są stare maszyny, proste jak budowa cepa co do zasady działania. Plastikowe pojemniki ze ślimakiem podające proszek. Silnik się obraca o ileś obrotów, potem do kielicha automat dolewa pewną ilość wody i masz barszczyk. Ciężko byłoby zrobić tam czujniki (choc pewnie by się dało, np. liczące ciężar), dużo taniej wyjdzie po prostu oddanie komuś złotówki za napój i szybki serwis.
  • Odpowiedz
@KingFight: Cały czas :D Tzn. te, które macie na uczelniach rzadziej, bo stoją w fajnych warunkach. Czasami spali się silnik, często zapychają się wrzutniki (same sie nie zapychają, pomagacie im wrzucając śmieci ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), ale generalnie "naprawy" często polegają na zresetowaniu urządzenia.
  • Odpowiedz