fajny kanał podróżniczy, koleś jest mega pozytywny i dość konkretnie mu się kanał rozkreca bo od grudnia z 50tys ma już prawie 600tys subów. na razie głównie indie i kraje postsowieckie. polecam
@agablazej: Oglądam go już od dawna i zauważyłem, że nigdy nie był w Polsce lub jak był to chyba przejazdem i nie nakręcił tu żadnego filmu. Oznacza to że Polska w jego oczach jest normalnym krajem czyli za nudna i za bogata na jego gust. To chyba dobra wiadomosc. Jednak chcialbym zeby zrobil film tu. On lubi jesc we wschodnich komunistycznych barach pewnie smakowaloby mu w naszym barze mlecznym ( ͡
ja #!$%@?, dlabym sobie rece obciac zeby #!$%@? z takiego kraju jak moldawia
@Kukulec: Mołdawia wyglada jak Polska w 1990, wiem bo pamietam. Nie rozumiem jednego. Jak mozna tak zatrzymac sie w czasie i zeby nic sie u nich nie zmienilo od 1990 roku. Szok.
Trochę się śmieją zawsze z niego, że niedługo będzie pokazywał drzewa i przeżywał jak bardzo postsowiecko wyglądają
@mikau: A wiesz że nawet mógłby? Na przykład topole na osiedlach są typowo komunistycznym wymysłem. Sadzono to bo rosły szybko. Teraz już w Polsce na osiedlach prawie wycięto wszystkie topole. Na Ukrainie nadal są. Jako Angol o pewnie nawet tego nie zauważa. Warto byłoby mu to uświadomić Będzie miał się czym podniecać. ( ͡
ja #!$%@?, dlabym sobie rece obciac zeby #!$%@? z takiego kraju jak moldawia
@Kukulec: A byłeś tam? Bo ja byłem i chętnie wróciłbym kolejny raz, gdyby była okazja, taka jak te poprzednie, z powodu których tam pojechałem. Piękne krajobrazy, bardzo przyjaźni ludzie, pyszne jedzenie, genialne wino za niemal darmo, klimat Polski lat '90. W sklepach normalne jedzenie, a nie dmuchany chleb z gównem i ready to eat szit jak na Zachodzie.
@Experienced_Manager #!$%@? muje, ciekawe jak bys mowil gdyby dopadla Cie tamtejsza codziennosc gowna z chlebem a nie wypad raz na jakis czas ze zlotowkami w kieszeni.
@Kukulec: Nie wiem, jak bym mówił. Możliwe, że inaczej, bo oczywiście, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Większość społeczeństwa żyje bardzo skromnie, to prawda.
@Experienced_Manager monotonia, brak perspwktyw, #!$%@? wszystko co masz w zasiegu oczu, zdychajaca gospodarka i klimatyczna depresja polski lat 90 gdzie nic nikt nie mial i tylko myslal o tym jak #!$%@? do niemca
@Experienced_Manager no tak, bo bylo tak wspaniale. Biedak poganial biedaka, mafiozi calkowicie bezkarni, pieniadze z polakiego systemu bankowego dojone na niespotykana skale do izraela... Dalej wymieniac?
W sklepach normalne jedzenie, a nie dmuchany chleb z gównem i ready to eat szit jak na Zachodzie.
@Experienced_Manager: Niestety w Polsce pojawiły się już Żabki i inne syfy. Ja to nazywam sklepami antyspożywczymi w ktorych zamiast normalnego jedzenia można dostać chipsy, dania do mikrofali i inne gówna.
@Experienced_Manager: Niestety często sprawdza się zasada, że świetne miejsce na urlop = #!$%@? miejsce do życia. Dlatego jak ktoś przyjeżdża do Polski na weekend, to nawet, jak się zachwyca architekturą i jedzeniem, to zawsze wspomni, że wszyscy dokoła chodzą naburmuszeni. Właściwie wszędzie na świecie tam gdzie jest bieda (ale taka prawdziwa bieda), to są szerokie uśmiechy, taki luzacki styl życia, łatwo się zachłysnąć i podejmować nieodpowiedzialne decyzje co do dłuższego pobytu.
@yarpen26: a w Mołdawii to prawdziwa bieda czy nie? Pijacy to tam uśmiechnięci, a tamte kobiety co musiały sprzedawać rzeczy żeby koniec z końcem związać to już nie za bardzo.
#youtube #podroze #ciekawostki #swiat
@Kukulec: Mołdawia wyglada jak Polska w 1990, wiem bo pamietam. Nie rozumiem jednego. Jak mozna tak zatrzymac sie w czasie i zeby nic sie u nich nie zmienilo od 1990 roku. Szok.
@mikau: A wiesz że nawet mógłby? Na przykład topole na osiedlach są typowo komunistycznym wymysłem. Sadzono to bo rosły szybko. Teraz już w Polsce na osiedlach prawie wycięto wszystkie topole. Na Ukrainie nadal są. Jako Angol o pewnie nawet tego nie zauważa. Warto byłoby mu to uświadomić Będzie miał się czym podniecać. ( ͡
@314the: Już nawet z Mołdawi PiSowcy ludzi ściągają?!?!?!?!
@Kukulec: A byłeś tam? Bo ja byłem i chętnie wróciłbym kolejny raz, gdyby była okazja, taka jak te poprzednie, z powodu których tam pojechałem. Piękne krajobrazy, bardzo przyjaźni ludzie, pyszne jedzenie, genialne wino za niemal darmo, klimat Polski lat '90. W sklepach normalne jedzenie, a nie dmuchany chleb z gównem i ready to eat szit jak na Zachodzie.
@Kukulec - W takim razie moim zdaniem twój mózg jest wymieszany z błotem. Przez grzeczność nie dodam, z czym jeszcze.
BTW - za "chwilę" wytansferujemy tak bilion PLN
@Experienced_Manager: Niestety w Polsce pojawiły się już Żabki i inne syfy. Ja to nazywam sklepami antyspożywczymi w ktorych zamiast normalnego jedzenia można dostać chipsy, dania do mikrofali i inne gówna.
@supermoc: Polskę to on ma u siebie przecież.