Wpis z mikrobloga

@agablazej: Oglądam go już od dawna i zauważyłem, że nigdy nie był w Polsce lub jak był to chyba przejazdem i nie nakręcił tu żadnego filmu. Oznacza to że Polska w jego oczach jest normalnym krajem czyli za nudna i za bogata na jego gust. To chyba dobra wiadomosc. Jednak chcialbym zeby zrobil film tu. On lubi jesc we wschodnich komunistycznych barach pewnie smakowaloby mu w naszym barze mlecznym ( ͡
Trochę się śmieją zawsze z niego, że niedługo będzie pokazywał drzewa i przeżywał jak bardzo postsowiecko wyglądają

@mikau: A wiesz że nawet mógłby? Na przykład topole na osiedlach są typowo komunistycznym wymysłem. Sadzono to bo rosły szybko. Teraz już w Polsce na osiedlach prawie wycięto wszystkie topole. Na Ukrainie nadal są. Jako Angol o pewnie nawet tego nie zauważa. Warto byłoby mu to uświadomić Będzie miał się czym podniecać. ( ͡
ja #!$%@?, dlabym sobie rece obciac zeby #!$%@? z takiego kraju jak moldawia

@Kukulec: A byłeś tam? Bo ja byłem i chętnie wróciłbym kolejny raz, gdyby była okazja, taka jak te poprzednie, z powodu których tam pojechałem. Piękne krajobrazy, bardzo przyjaźni ludzie, pyszne jedzenie, genialne wino za niemal darmo, klimat Polski lat '90. W sklepach normalne jedzenie, a nie dmuchany chleb z gównem i ready to eat szit jak na Zachodzie.
W sklepach normalne jedzenie, a nie dmuchany chleb z gównem i ready to eat szit jak na Zachodzie.

@Experienced_Manager: Niestety w Polsce pojawiły się już Żabki i inne syfy. Ja to nazywam sklepami antyspożywczymi w ktorych zamiast normalnego jedzenia można dostać chipsy, dania do mikrofali i inne gówna.
@Experienced_Manager: Niestety często sprawdza się zasada, że świetne miejsce na urlop = #!$%@? miejsce do życia. Dlatego jak ktoś przyjeżdża do Polski na weekend, to nawet, jak się zachwyca architekturą i jedzeniem, to zawsze wspomni, że wszyscy dokoła chodzą naburmuszeni. Właściwie wszędzie na świecie tam gdzie jest bieda (ale taka prawdziwa bieda), to są szerokie uśmiechy, taki luzacki styl życia, łatwo się zachłysnąć i podejmować nieodpowiedzialne decyzje co do dłuższego pobytu.