Wpis z mikrobloga

Powiem wam że ostatnio mam coś takiego w życiu, że doceniam takie naprawdę podstawowe rzeczy. Teraz na przykład sobie wzięłam długi prysznic i leżę sobie w ciepłym łóżku i jest super, a pomyślcie że tyle osób na świecie nie ma takiej możliwości, nie ma ciepłej wody w kranie, nie mówiąc o jakiejkolwiek wodzie... Mogliśmy się urodzić w największej dziurze na Ziemi, w jakichś syfiastych Indiach czy po środku jakiejś wiochy w Afryce... Coraz częściej łapie się na tym, że jestem zajebiście wdzięczna, że mam co jeść, że mam gdzie spać, że mogę robić co chcę tak naprawdę, bo tak naprawdę mogło nie być tak super i mogłabym w tym momencie np. s--------ć na drzewo przed wężem, a nie mam tego problemu.
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MatiOfficial: serio myślisz, że jedzenie i spanie to moje jedyne oczekiwania od życia? Po prostu doceniam to że mam co zjeść i gdzie spać, że nie muszę walczyć o przetrwanie. Cele i marzenia i rozwój to inna sprawa, którą można realizować jak ma się zaspokojone podstawowe potrzeby życiowe.
  • Odpowiedz
@niggerinthebox: Uczysz się cieszyć prostymi sprawami. To pierwszy krok na drodze do duchowego oświecenia. Bardzo niebezpieczny sport, grożący psychicznymi schorzeniami i rozmaitymi zaburzeniami, ale można poznać to, co dla ludzi zakryte i mieć fajne FX czy CGI w życiu. Satysfakcja gwarantowana, ale nie wiem czy warto.
  • Odpowiedz
@norepinefryna: dojrzewasz... też z wiekiem zaczęły mnie cieszyć małe rzeczy i całkowicie wyostrzyło mi się postrzeganie na otaczajacy mnie świat. Docenianie rzeczy wczesniej zupełnie obojętnych i dostrzeganie piękna tam gdzie wcześniej go nie widzialem.
  • Odpowiedz
@norepinefryna:

Powiem wam że ostatnio mam coś takiego w życiu, że doceniam takie naprawdę podstawowe rzeczy. Teraz na przykład sobie wzięłam długi prysznic i leżę sobie w ciepłym łóżku i jest super, a pomyślcie że tyle osób na świecie nie ma takiej możliwości, nie ma ciepłej wody w kranie, nie mówiąc o jakiejkolwiek wodzie... Mogliśmy się urodzić w największej dziurze na Ziemi, w jakichś syfiastych Indiach czy po środku jakiejś
  • Odpowiedz