Wpis z mikrobloga

@animelover_97: no o nic, za gówniaka tez tam byłem z rodzicami. Golgota zajebista, można było po kolanach pochodzić , i jeszcze te plastikowe figurki Maryi z dziura w głowie do których można było lac świętą wodę, która lała się z kranu na jakimś zadupiu i leczyła wszelkie dolegliwości, pamiętam po 10 latach marijka dalej stała w kuchni na meblach.
  • Odpowiedz
@lakukaracza_: to to #!$%@?, ale Notre Dame szkoda mi bardzo. Byłem tam i byłem pod wrażeniem jak oni to wybudowali 700 lat temu. Piękna budowla sakralna, jeśli będzie możliwość to sam dorzucę na odbudowę pięć dych.
  • Odpowiedz
  • 45
@animelover_97
Zdaje się że to z datków.
Tak samo #!$%@? mnie interesuje jak ciapak buduje meczet ze zbiórki. Jego kasa to niech sobie robi co chce. Pożar to pożar i choćby się spaliła sławojka to nadal nie śmieszno mi że ktoś stracił coś cennego dla niego.
Jestem ateistą, ale wiem też jakim ogromnym kawałem historii europy i świata jest ta katedra. Tak samo ktoś za kilkaset lat będzie patrzył na licheń.
  • Odpowiedz
@goly8622 przejeżdżam koło tej bazyliki codziennie, i jak sobie pomyślę ile to pieniędzy wydali na to to ogarnia mnie smutek, ile tam jest emerytów, postawili tam 4 gwiazdkowy hotel xD
  • Odpowiedz