Wpis z mikrobloga

Zawsze broniłem nowej serii #startrek i nadal uważam, że tak należy robić wobec mody, która nakazuje gnoić #std bezmyślnie.

Nadal daję 7/10.

1. Ruda to out od samego początku;
2. w pierwszym sezonie chwaliłem i wierzyłem, że powolna narracja będzie stymulować z każdym odcinkiem "detektywistyczną" ciekawości i skończy się epickim zakończeniem; nic takiego nie miało miejsca;
3. Klingoni i Syndykat Orioński najlepiej pokazanI;
4. Zagubiłem się ostatnio w drugim sezonie i nic już nie wiem: kto? po co? dlaczego?; czuję zmęczenie;
5. Główna bohaterka i jej "rodzina" wolkańska (odmieńcie sobie, jak chcecie), czasami doprowadza mnie do irytacji; a przede wszystkim te błyski czasowe i mentalne;
6. Pogardzam każdym, który zarzuca nowej serii propagandę homoseksualizmu, bo widocznie nie ma pojęcia o Star Trek!

Kończąc.

" :showed="showSpoiler" content="Zrezygnowałbym z kosztownych fajerwerków komputerowych, na rzecz "prostych" historii!">
PS O ile z zapałem jestem w stanie wytłumaczyć mojemu małemu siostrzeńcowi ideę Gena Roddenberrego, o tyle nie będę mu w stanie wytłumaczyć, że jest to mądrzejsze i głębsze niż niektórzy komiksowi bohaterowie.

.">
  • 3
@TiempoSanto:
1. Męcząca postać taki jar jar binks w świecie star treka.

2. Pierwszy sezon to wprowadzenie dlatego pewnie tych wątków zahaczonych było sporo, a przewodni wojna z Klingonami nie była specjalnie ciekawa. Już ciekawszy motyw był z Lorcą i za to plusik można dać.

3. Sami Klingoni całkiem spoko ale nie wiem czy potrzebne były zabiegi upiększające ich wygląd bo jak na razie nie wiadomo czy tak zostanie czy jednak
@TiempoSanto: 7/10 to tak mocno naciągane, według mnie nie zbliża się do 5 raczej 4.
Plusy: efekty, Klingoni i charakteryzacje.
Minusy: główni bohaterzy, bez charyzmy i polotu, durny scenariusz

Ad 1 Postać grana przez 40 letnią kobietę udającą nastolatkę, nosz #!$%@? mać
Ad 2 W pierwszym sezonie to scenarzyści chyba zmienili zamysł w połowie a, że pewnie (fatalna) Yeoh podpisała kontrakt na 20 odcinków to jej własny serial robią ;)
Ad