Aktywne Wpisy
BayzedMan +1
Moskwa otwiera szampana dzisiaj, ukraina ma realna szanse teraz na przegranie tej wojny jezeli zachod sie pokloci z dostawami i bedzie z nimi zwlekal. Ztka w Polsce to bedzie minimum co was czeka w przyszlosci, brawo warto bylo za wybory pisu xD
Zapomnijcie tez o solidarnosci europy, polska medialnie jest dzisiaj mieszana z blotem jako zdrajcy
Czemu to pisze? Juz mi nie zalezy na tym w sumie i tak jestem daleko od
Zapomnijcie tez o solidarnosci europy, polska medialnie jest dzisiaj mieszana z blotem jako zdrajcy
Czemu to pisze? Juz mi nie zalezy na tym w sumie i tak jestem daleko od
TymArt +8
Teraz kilka słów o tym zestawieniu sprzętowym:
-M16A4 najprawdopodobniej "podprowadzono" Armii Afgańskiej (gdzie w sumie taka migracja sprzętu nie będzie niczym szczególnym), zwróćcie uwagę na naklejkę z kodem UID na komorze spustowej (lower receiver),
-Pulsar Digisight N550 to jak już wspomniałem litewska produkcja na rynek cywilny do dostania w internecie w cenie około 1300/1400$.
Jakby nie patrzeć to dość prosty cyfrowy celownik noktowizyjny używający dodatkowego oświetlacza podczerwieni umieszczonego po prawej stronie celownika. Niewątpliwie da on przewagę nad przeciwnikiem nie posiadającym noktowizji, niemniej ktoś używający oświetlacza podczerwieni był by łatwy do wykrycia przez siły koalicji. Cóż wygląda na to że talibowie docenili przewagę jaką może dać im technologia.
Źródło <- Zachęcam do polubienia :) / obserwowania @satanic.
#wojna #ciekawostki #bronpalna #militaria #wojsko #militaryboners #fotografia #zdjecia #bron #afganistan #bliskiwschod #terroryzm
@satanic: Będzie jak #!$%@? latarnia morska na samotnej wyspie pośród oceanu xD