Wpis z mikrobloga

Mireczki i Mirabelki. Stoje przed wyzwaniem wykonczenia 72m mieszkania w Krakowie. Ile kosztowalo Was wykonczenie mieszkania? Nie mowie tutaj o najwyzszej polce materialow, ale moze tez nie wszystko IKEA. Czy jest jakis przelicznik, ktory sie sprawdza? Nie wliczam robocizny, bo tutaj mam pomoc w rodzinie. Wiem, ze pytanie bardzo ogolne, ale moze ktos rzuci jakas dobra mysl ( ͡° ͜ʖ ͡°) #krakow #mieszkanie #nieruchomosci
  • 16
  • Odpowiedz
@Distri_guy to zależy czy wszystko od 0, czy przenosisz media, czy i jakie AGD i meble kupujesz. Jeśli robisz wszystko sam, to 1000 z metra powinien wystarczyć na luzie, bo wykończenie sypialni jest tańsze niż łazienka i kuchnia. No i jeszcze 2 łazienki czy jedna? Gdzie masz to mieszkanie?
  • Odpowiedz
@johnnyr7: hej :) Zaczynam praktycznie od zera. Mam jakis odkurzacz, sztucce itp. Natomiast reszte musze kupic. Mieszkanie na klinach w krakowie kupilem z zona. Lazienki mamy dwie, ale wykanczac bd jedna a druga przerobie na maly schowek, bo tylko 4m^2. Planuje zrobic lazienke + kuchnio-salon + sypialnie + korytarz. Natomiast mam jeszcze 2 pokoje gdzie tylko pomaluje sciany, poloze panele i zamontuje drzwi wewnetrzne. Mebli kupowac nie bd, bo na
  • Odpowiedz
  • 2
@Distri_guy dodam tylko protip. Sprzęt weź sobie na raty zero procent np w euro RTV. Ponadto jak weźmiesz więcej sprzętów to możesz dostać solidny rabat. Najlepiej spytaj pracownika. Czasami jak weźmiesz sprzęt jednej firmy to wtedy możesz dostać nawet jeden sprzęt za darmo
  • Odpowiedz
@Distri_guy: Właśnie kończę remont 73 metrów, praktycznie wszystko robiłem. Wychodzi mi póki co prawie 1 tys. za metr, a większość rzeczy robimy sami, tj. wspomagając się rodziną, która robi to za półdarmo.
  • Odpowiedz