Wpis z mikrobloga

Może boty? Ja na stronach, którymi zarządzam widzę masę botów na godzinę automatycznie wchodzących na jakieś śmieszne urle i sprawdzające czy da się zaexploitować xD Wszystko raczej po vpn bo przeważnie Rosja, Indie, Chiny albo jakaś afryka.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@bb-8: nie, standardowe oprogramowanie do routerów synology (ten model to RT2600), generalnie polecam do niewielkich sieci firmowych itp, naprawdę daje radę :)
@BooB: Jaranie się takimi pierdołami w routerach to jest jak niezdrowe podniecanie się spojlerami mając Golfa 2. Sorry, ale ten router Synology jest słaby i kosztuje sporo.
@BooB: Mikrotik RB4011 z WiFi ~ 900zl brutto

Zajebiste radio o rewelacyjnej czułości i możliwościach, 10 portów gigabitowych + 1 port SFP+ 10Gbit, wydajność VPN zmiata te wszystkie zabawki nie mówiąc już o możliwościach RouterOS.
@BooB: No w #!$%@? trudny... prawie jak Cisco 20 lat temu. Litości. Te kolorowe "mapki" które niby pokazują "ataki" w Synology to jest śmiech na sali. Polecasz Synology do firmy a Mikrotik jest dla Ciebie za trudny? No bez jaj.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@brokenik: nie mówię że jest za trudny ale to przerost formy nad treścią, do małej firmy ten synology jest zajebisty, śmiga bardzo fajnie, mocny procek. Znając życie nawet tego synology nie widziałeś, ale oczywiście jesteś Pan ekspert od zaawansowanych sieci i będziesz wciskał super zaawansowane rozwiania Mikrotik. Tak jak mówię, kto co lubi, mi się te mapki w synology podobają i #!$%@?, ich nasy i routery do małych sieci to zajebiste
@BooB: synology niech zajmie się NASami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
z takich klikalnych routerow to juz lepiej jakiegos ubiquiti czy cos, jest se tam jakis model co go duzo ludzi chwali
@tajek: nie no serio, jak wiem że są bardziej profesjonalne i lepsze (bardziej zaawansowane) rozwiązania, ale czy miałeś do czynienia z tym sprzętem? Sam w domu używałem tego routera przez ponad rok, teraz zmieniłem w robocie stare graty od Cisco i naprawdę to przyjemnie działa :) Oczywiście ja nie jestem jakiś super ekspert od sieci komputerowych, bawiłem się trochę sprzętem od mikrotika i RouterOS nigdy nie nazwałbym intuicyjnym, bo nawet zwykłe