Mirki i Mirabelki, powiedzcie mi co sądzicie o mojej sytuacji. Pracuje w serwisie telefonów komórkowych. Zarabiam marne grosze (przez cały czas miałem najniższą, a w tym miesiącu dostałem podwyżkę 150zł (wypłata 1800zł)i podobno od maja czeka mnie kolejna, ale ile to nie wiem). Do tego praca jest na dwie zmiany, jednak to mi aż tak nie przeszkadza. Poza pracą dorabiam sobie udzielając korepetycji z czego wyciągam w normalnym miesiącu (bez świąt itp.) około 600 - 700zł. Sama praca nie jest zła, robię swoje i wracam do domu. Do tego ludzie z którymi pracuje są w porządku i codziennie są zawsze jakieś śmieszki. Dodam, że jestem po studiach (analityka chemiczna - inżynier) zupełnie niezwiązanych z wykonywaną pracą. Praktycznie jedynym minusem tej pracy są zarobki, jednak nie jestem typem człowieka dla którego pieniądze są czymś najważniejszym w życiu (pracuje żeby żyć, a nie żyje po to by pracować). #pracbaza
Nie wiem czy chwalenie się czy zalenie to jest. Może i cie zadowala, ale nie zawsze będziesz mieszkać u rodzicow/kawalerce sam, nie mówiąc o zakładaniu rodziny.
@jacowykopek Miasto Bydgoszcz. Jak do tej pory przez 8 miesięcy odłożyłem 7k (pierwsze dwie wypłaty prawie całkowicie wydałem). Jak na razie to planuje tam pracować dopóki nie znajdę pracy w kierunku jakim się uczyłem.
@Dum3l Ani jedno, ani drugie. Po prostu chciałem usłyszeć opinie innych.
@Beliesh winszuje niskich kosztów zycia. Lecz najgorsza opcja jest zatrzymanie się na danym etapie. Bo jak mówiłem przy takich zarobkach ciężko myśleć o przyszłości.
#pracbaza
Może i cie zadowala, ale nie zawsze będziesz mieszkać u rodzicow/kawalerce sam, nie mówiąc o zakładaniu rodziny.
Dobrze zrobiłem, że olałem studia ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Komentarz usunięty przez moderatora
@Beliesh: leć do Wrocka i szukaj roboty w automotive
@Dum3l Ani jedno, ani drugie. Po prostu chciałem usłyszeć opinie innych.
Komentarz usunięty przez moderatora