Aktywne Wpisy
ZielonaOdnowa +63
Mam maly przydomowy sad, wlasciwie ciagle w trakcie tworzenia od trzech lat od kiedy tu mieszkam.
W pewnym momencie, pod wplywem kanalu na yt "polskie superowoce" pomyslalem ze oprocz standardowy wisni, jablek porzeczek, borowek czy malin chcialbym troche mniej spotykanych owocow, posadzilem aronie, rokitnik, pigwowiec japonski i jagode kamczacka, planuje jeszcze wiosna acerole, swidosliwe, actinidie (minikiwi) i roze jadalna.
Macie moze jakies propozycje innych malo popularnych a ciekawych krzewow lub drzew owocowych
W pewnym momencie, pod wplywem kanalu na yt "polskie superowoce" pomyslalem ze oprocz standardowy wisni, jablek porzeczek, borowek czy malin chcialbym troche mniej spotykanych owocow, posadzilem aronie, rokitnik, pigwowiec japonski i jagode kamczacka, planuje jeszcze wiosna acerole, swidosliwe, actinidie (minikiwi) i roze jadalna.
Macie moze jakies propozycje innych malo popularnych a ciekawych krzewow lub drzew owocowych

thedestroyerofeels +1352

Niestety muszę się pozbyć swojej perełki, ale mam problem z wyceną. Nie lubię lecieć w wuja, a ceny od czasu gdy kupiłem wiosło strasznie poszły do góry.
Gitara to Mayones Setius GTM 6, custom z hebanową podstrunnicą i pickupami SD Sh-2 - Sh-4;
Jestem drugim właścicielem, pierwszy właściciel kupił gitarę w 2003 roku i twierdzi, że to jedna z pierwszych trzech wyprodukowanych egzemplarzy na targi Musikmese (bodaj z 2001 roku). Raczej nie wierzę w tą historię, bo nie mam na to żadnego papieru, jedynie kartę gwarancyjną z datą 2003. A wiem, że mayonesiarze różne baje piszą.
Faktycznie wiosło nie ma numeru seryjnego, od współczesnej produkcji różni je też konstrukcja gryfu - przekładki klonowe o większej grubości. Chciał ją kupić Orion z Behemotha i w zasadzie każdy muzyk, który miał ją w ręku.
Back in the day, podstawka Setiusa kosztowała 2500 pln + dopłacało się za bajery, teraz widzę że podstawka jest prawie po 8k.
Stan określam na dobry z minusem. Ząb czasu uszkodził ramki na pickupy, klucze trzymają bardzo dobrze, mostek dobrze byłoby wyczyścić, progi stan dobry. Wymieniałem też gniazdo, niestety na gorsze (w starym, dopasionym zablokował mi się kiedyś kabel xD). Serwisowana u pana Marka Waszczyńskiego.
Szczerze mówiąc wziąłbym za nią 3200-3500 zł, w cenie case Gatora i straplocki. Nie wiem czy to dobra cena, nie chcę też wyjść na tym źle - jakby nie było to mój ulubiony instrument. Sprzedaję bo dopadła mnie cieśnia.
Na jaką kwotę byście wycenili to wiosło?
Komentarz usunięty przez autora
That's life