Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@virtroy: ciek wodny albo coś. Ja kilka lat temu urwałem tam linke od sprzęgła właśnie na lewoskręcie stojąc na środku skrzyżowania. Od tamtej pory nie lubie tego miejsca (chociaż nie ma już sie czego bać, mam teraz auto z hydraulicznym wysprzęgleniem)
@Dorciqch: to nie jest glupie. Dla osoby, ktora nie umie / nie czuje sie jezdzic to swietne rozwiazanie. Cieszy, ze niektore osoby, ktore do jezdzenia sie jawnie nie nadaja lub sie po prostu nie czuja maja przynajmniej o tym pojecie :D
@crouch3r to nie to, że się nie czuję, jeśli musiałabym koniecznie tam skręcić w lewo to bym skręciła, ale ja jestem krótkim człowiekiem, w związku z tym w niektórych sytuacjach mam gorszą widoczność. A po co mam jeździć na "zdrowaś mario"? Po co licho kusić?
@Dorciqch: No i ja to pochwalam. Nie mialem intencji zadnej Ci ublizac czy cos - naprawde jako zawodowy kierowca POCHWALAM TO. Wg mnie prawo jazdy powinien miec kazdy po obowiazkowym szkoleniu. Kwestia douczenia ludzi jak z tego prawo jazdy korzystac i stworzenia warunkow do jazdy, ktore maksymalnie ogranicza ryzyko. Na tym skrzyzowaniu pasy jadace z gory z Jagiellonskiej powinny byc tak jak teraz 2, ale oznaczone odpowiednio 1: bezkolizyjny skret w
@crouch3r teraz to mi posłodziłeś () też myślę, że organizacja ruchu tam powinna być przeorganizowana z uwzględnieniem bezkolizyjnego skrętu w lewo z Jagiellońskiej z obu stron
@Dorciqch: Wszedzie powinna byc. Sam sobie nie zdawalem sprawy do konca - w ciagu ostatnich 5 lat przejezdzilem 30 krajow europy i widzialem mnostwo rozwiazan. Od 3 tygodni jezdze autobusem glownie po Holandii. Holandii, ktora jest TRUDNA na poczatku. Ale po jezdzie CODZIENNIE zaczyna sie rozumiec o co chodzi. U nas tez powoli lapia. Polecam zobaczyc na satelicie google roznice miedzy skrzyzowaniem Wyzwolenia - Malczewskiego/Rayskiego (nowym) a np. placem Rodla. Lewoskrety