Wpis z mikrobloga

hej #mirkokoksy ogólnie sytuacja wygląda tak: 27 lat, 175cm 76kg. Niby wszystko cacy, a tu jednak #!$%@?ło mi bęben i chciałbym coś ze sobą zrobić. W związku z tym mam przechodzić na jakąś super mega dietę czy po prostu zacząć się ruszać? pracuję przy biurku, w domu w sumie podobnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) ruch kończy się na dojściu do garażu i raz na tydzień po sklepie opierając się o ten duży wózek na zakupy ¯\_(ツ)_/¯
  • 12
@dorEk: Wagowo jest ok więc pewnie masz rece jak patyki i brzuchol się zrobił. Popracuj nad odpowiednim ustawieniem miednicy i ciecie kaloryczne zrobic by organizm zaczal pobierac ten zapas ktory ci zalega na brzuchu. Najlepiej dorzucic silownie ale jesli nie masz czasu to ciecie kaloryczne chyba najlepszym sposobem bedzie.
@TKX1: @Alien_N7: rzecz w tym, że waga mi jak najbardziej odpowiada i jestem dumny, że w końcu udało mi się ją nabić. Chodzi szczególnie o ten brzuch (,) ojciec zawsze mówił "o idzie reklama etiopii", albo skóra i kości a aktualnie mam większy brzuch od niego ( )
@YourMind: na cały dzień zjadam: 3-4 kanapki w pracy (w ciągu 8h) -> obiad w domu/czasem mc lub kfc i w sumie tyle, kolację i śniadanie w domu jem bardzo rzadko. ręce i nogi faktycznie patyki (chociaż inni mówią, że wyglądam dobrze i wcale nie jak skóra i kości). Co to znaczy dobre ustawienie miednicy? Chyba jednak muszę pomysleć nad siłką
@dorEk: Organizm magazynuje sobie niewykorzystaną energię na później w postaci tłuszczu. Przycinając ilość przyjmowanych kalorii w ciągu dnia i zwiększając zapotrzebowanie kaloryczne przez ruch, zmusisz organizm do wykorzystania zapasów z brzucha, a co za tym idzie, powinieneś schudnąć. Możesz chodzić na spacery, jeździć na rowerze, pływać... Nie musisz od razu iść na siłownie i dźwigać po 200 kg czy biegać maratony. I spokojnie, jeśli nie przesadzisz to nie spalisz mięśni.

Co
Same spacery to nie wiem czy dadzą dużo. Ja miałem/mam identycznie. Całe życie same kości, brzuch wklesly i nagle jeb.
27 lat, 77kg, 175cm i mega brzuch. Z tym że auta nie mam zawsze chodziłem dosyć dużo.
Ograniczyłem słodycze, napoje gazowane i waga spadła do 70kg co prawda ale brzuch nadal spory. Teraz zacząłem chodzić na siłkę i biegać to mam nadzieję że będzie lepszy efekt