Wpis z mikrobloga

Mam okazję kupić prawie nieużywane ps4 slim z kilkoma grami i dwoma padami od kumpla. Rok temu kupił i prawie nie używał (przeszedł może z jedną - dwie gry). Nie mam strasznego parcia na ps'a, ale w sumie chętnie bym ograł parę tytułów. Ogólnie mój dylemat polega na tym, że nie wiem czy się na tę konsolę skusić, czy może lepiej sobie poczekać na ps5. Aktualna generacja konsol ma już swoje lata, i pewnie w ciągu tego roku poznamy datę premiery ps5. Co wy o tym myślicie?Opłaca mi się kupować teraz ps4, czy lepiej poczekać sobie na kolejną generację. Jak mówię parcia na szkło nie mam :D, ot zdarzyła mi się okazja kupić ledwie używaną konsolę (pewnie w atrakcyjnej cenie XD).

Ps.Zamiast wydawać na kompa gruby pitos, mój plan na gry jest taki aby wyposażyć się właśnie w konsole od Sony + komputer za max 3-3,5k. Głównie dla gier fps i multiplayerów. Granie w fpsy na konsoli moim zdaniem mija się z celem dlatego takie, a nie inne rozwiązanie. W sumie możecie napisać co o tym sądzicie.

#playstation #konsole #komputery #ps4
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LifesGood: bierz i ciesz sie graniem. Do ps5 jeszcze daleko, nie wiadomo tez czy bedzie miala wsteczna kompatybilnosc. Zanim sie kolejna generacja rozkreci, wyjdzie odplwiednia ilosc exow i mina "problemy wieku dzieciecego" to na moje mina tak ze trzy-cztery lata :)
Do fpsow i izometrycznych rpg (jak divinity original sin 2) na konsolach dalej nie moge sie przyzwyczaic i tez planuje kupic kompa. Czekam z tym na premiere cyberpunka i
  • Odpowiedz
@LifesGood: cpu amd zen+(może zen2 aka ryzen 3)8 core(możliwe ze 16 wątków) z zegarem gdzieś ok 3.3GHz, raczej gddr(5 lub 6) w okolicach 8(lub wiecej) GB, GPU AMD Navi najprawdopodobniej ekwiwalent z wydajnością gdzieś miedzy GTX 1060/RX590, max GTX 1070/1660Ti/Vega64
Nowe konsole najprawdopodobniej beda startować z ceną 3k pln jak nie wiecej.
Tak gdybanie gdy niewiele wiadomo, ale kazdy wyciek do tej pory wspominał o 8C jednostce i podobno testowe
  • Odpowiedz