Wpis z mikrobloga

Na kanwie ostatniego skandalu w Rossija24 klik podsumujmy jak kończyli polscy goście w rosyjskich telewizjach.
Jest bodaj pięciu, którzy pojawiali się tam na tyle często aby uznać, że nie były to epizody.

J.Korejba - kilka skandali. Wyrzucany chyba nie raz. Wczoraj pod ramiona wyprowadziła go ochrona. Ale w innym programie już się podobno pojawił. Rosjanie nawet pisali petycję aby go wyrzucić z Rosji.

T.Maciejczuk - kilka skandali, bójka, ostre kłótnie. Wydalony z Rosji za rzekome niedopełnienie jakichś formalności meldunkowych.

P.Marzec - korespondent RMF - nie zniósł grupowego grilowania w tym samym programie z którego wczoraj ochrona wyrzuciła J.Korejbę i wyszedł mocno wzburzony w trakcie programu. Od tego czasu nie widziałem go w rosyjskiej tv.

Z.Dzięciołowski - nie wiem czyj to korespondent (Wyborcza?). Niby go jeszcze nie wywalili, ale:
- jeden z czestych gości programu powiedział kiedyś, że należało mu się, ale nie wyrzucił go jak Maciejczuka tylko ze wzgledu na jego starszy wiek
- była wolontariuszka odbierajaca telefony od widzów ujawniła niedawno kilka nagrań i tam jakiś emeryt mówił żeby wiecej Dzięciołowskiego nie zapraszać bo tylko ludzi denerwuje.

Piskorski - ten akurat mocno prorosyjski. Siedzi nadal w polskim areszcie.

Podsumowujac na pięciu Polaków
- 1 w celi
- 2 zaginionych w akcji
- jeden ranny z ograniczonym polem manewru (zakładam, że Korejba nie pójdzie tam skąd go wywalili)
- ostatniego tolerują ze względów humanitarnych bo już stary

Jak widać to ryzykowne zajęcie.

Pozostali sa bardzo rzadko, a do tego to niekiedy osoby sympatyzujące z Rosją. Od Piskorskiego po jakiegoś cudaka, który dziękował ''dziadkowi Stalinowi''.

#rosyjskiemediaopolsce #rosja #neuropa #4konserwy #telewizja
szurszur - Na kanwie ostatniego skandalu w Rossija24 klik podsumujmy jak kończyli pol...

źródło: comment_xyy924NiHJkdYb3aKtS94aWlPGsuVSGr.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
@szurszur: Maciejczuk to chyba nawet na wykopie siedzi. Typowy prorosyjski koleś który za hajs z kremla buduje narrację polaka awanturnika wpisując się w obraz przedstawiany w mediach rosyjskich.
  • Odpowiedz
@empee: Jego zaliczyłem do tych epizodycznych gości. Był ze dwa razy tylko w programach na żywo
Ale dla tamtejszych tv to wypowiedzi czasem kręci i dodają to potem do jakiegoś materiału.
  • Odpowiedz