Wpis z mikrobloga

@patrol798: no byłem tam a czy warto zależy czy cie takie coś interesuje , ogólnie dosyć duże to jest i różne rzeczy do zobaczenia, wejście jest za darmo aczkolwiek można zostawić co łaska ( ͡° ͜ʖ ͡°). A zapomniałem tam jest taki krótki wykład o fizyce ruchu czy jak to nazwać całkiem fajny .
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@patrol798: byłem, mój 2 letni syn od tamtej pory tylko ciuchcie by oglądał ;-) darmowe, tylko parking obok za cały dzień chyba 10f kosztuje. Lokomotywy świetne, później hala wszelkich pierdół, że aż odechciało się czytać cokolwiek =_= na godzinkę na pewno warto odwiedzić
  • Odpowiedz
  • 4
@patrol798 jedno z najlepszych muzeów w UK. Można tam spędzić cały dzień. Są w ciągu dnia różne prezentacje, czasem można zobaczyć jak w warsztacie naprawiają lokomotywy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Pieron: super, to podobnie jak w muzeum lotnictwa w Duxford. W jednym hangarze mechanicy remontowali B-17. Tam zabrakło mi czasu niestety i wystawę pojazdów oglądałem w biegu :/ Wybieram się tam ponownie ale już z noclegiem.
  • Odpowiedz
@patrol798: Moje dzieciaki uwielbiają, polecam. Z dodatkowych płatnych atrakcji masz mini kolejkę (super) i kolej parową (po to pojedź do Whitby i przejedź się stamtąd do Pickering czy chociaż do Grosmont, świetna sprawa). Osobiście w Yorku lubię jeszcze mocno Castle Museum, robi wrażenie.
  • Odpowiedz
  • 0
@manivelle: York znam dobrze, ale muzeum mnie jakoś omijało szerokim łukiem :) Kolej parową w Yorkshire Moors znam, byłem w Goathland (znane chociażby z Harry Potter i serialu Heartneat). Powiesz proszę coś więcej o Castle Museum? Słyszałem co nieco od Anglików - co tam mogę zobaczyć?
  • Odpowiedz
@patrol798: Odtworzyli w środku ulicę z epoki wiktoriańskiej, można wejść do szkoły, banku, czy zajrzeć do apteki. Najbardziej zdziwił mnie smród w okolicach latryn, brukowana główna aleja i dorożka, która tam po prostu wjechała:) bardzo lubię wiktoriańską Anglię, stąd też polecam. Poza tą ekspozycją stałą, że tak ją określę, mają wystawy sezonowe, ale nie wiem co się tam teraz dzieje.
  • Odpowiedz