Wpis z mikrobloga

@coolcooly22: niestety nie. Nie masz umowy z NFZ, nie możesz korzystać z ich usług. Działa tylko skierowanie do szpitala. Na szczęście wystarczy że pójdziesz do PZP i lekarz tam wypisze Ci skierowanie.
Ze smutnych informacji termin oczekiwania na terapię to zazwyczaj około roku czasu. Spotkania są raz w miesiącu i rzadko kiedy w PZP pracuje ogarnięty terapeuta. Wiem że brzmi to okrutnie, ale za terapię trzeba płacić. Jeśli się borykasz z
  • Odpowiedz
Poradnia zdrowia psychicznego. Jeżeli już się u niego leczysz to wątpię, ale poznałem terapeutow którym na NFZ ze względu na stawkę dużo mniej zależało i mniej się starali
  • Odpowiedz
@coolcooly22:

Mi psychiatra ogarnął terapie NFZ w około 2 tygodnie- spotkania raz w tygodniu 1h.

@Waltz:

ale poznałem terapeutow którym na NFZ ze względu na stawkę dużo mniej zależało i mniej się starali

Takich ludzi powinno się eliminować z zawodu. Jak mam uwierzyć że za lepsze pieniądze dana osoba będzie starała się bardziej? A może nic więcej nie potrafi?
  • Odpowiedz
@pijany_powietrzem: gratuluję, mówię o średnim czasie oczekiwania, bez załatwiania, po prostu oczekując w kolejce. Wiele zależy od wielkości miasta i ilości poradni.
A teraz szok. Badania pokazaly że pacjenci również bardziej się starają na terapii płatnej i jest ona skuteczniejsza.
  • Odpowiedz