Wpis z mikrobloga

Pora senna, więc sobie tak pomyślałem jakby ktoś chciał info odnośnie świadomych snów to może się odezwać, tutaj czy na PW.
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sesesesese: Nie jest to takie trudne jak się wydaje. Przed snem musisz sobie powtarzać "jak będę mieć sny, to będę świadoma i mam nad nimi władzę" Od razu to nie działa, po kilku, kilkunastu dniach z początku subtelnie, później bardziej
@Dibeisi:
  • Odpowiedz
@sesesesese: @Dibeisi: A później się dzieje magia, czyli jesteś w snach troche jak matrixie, i masz władzę nad narracją. Tyle że nie pełną bo jednak jest jakaś kwestia nad którą nie panujesz
  • Odpowiedz
@Dibeisi: Nie, po prostu masz sobie to powtórzyć przed zaśnięciem, z przekonaniem że możesz. Nie chodzi o to że masz się fiksować na tym raczej przy tym wyciszeniu jak idziesz spać sobie to powtórzyć.
@Fuyu: Może to być trudne z początku, ale da się to zrobić. Mówię to z perspektywy osoby która ma problem z bezsennością.
  • Odpowiedz
@Floyt: jakoś cieżko uwierzyć mi, że to skuteczne. edit, czyli co, raz sobie powiem codziennie przed snem i w koncu tak bedzie? @Dibeisi: czasem i 2h potrafię się rzucać z boku na bok, i weź to sobie powtarzaj...
  • Odpowiedz
@sesesesese: Od kiedy spróbowałem, to zawsze w snach mam pewną władzę. Cieszę się żę spróbowałem. Bo nawet koszmary inaczej wyglądają i potrafię się w nich bronić
  • Odpowiedz
@sesesesese: Moim zdaniem źle myślisz. To to twój umysł i nad nim panujesz, kto jak nie Ty? No ale jak nie wierzysz to ok, nie mam zamiaru tutaj lobbować.
  • Odpowiedz
@sesesesese: Polecam bo uczucie jest wspaniałe. Możesz swoje własne światy tworzyć, i inne rzeczy.
Tyle że co zabawne pewna część umysłu się broni więc nie masz pełnej władzy.
Jak coś to pisz, podzielę się doświadczeniem w racie co.
  • Odpowiedz
@sesesesese: Mieć skupienie na tych zegarach w około Ciebie. Bo tak uczysz swój umysł zaracania na to uwagi i wtedy w śnie zauważysz że są absudalne
  • Odpowiedz