Wpis z mikrobloga

Mam pytanie odnośnie jazdy dla Bolt. Czy jakiś kierowca mógłby się wypowiedzieć odnośnie kontroli ITD? Jeden z partnerów podobno oferuje mi licencje na przewóz osob, dodatkowo mam zrobić sobie testy psychotechniczne i załatwić zaświadczenie o niekaralności. I niby tyle wystarcza by ewentualna kontrola ITD nie zakończyła się kara. Ale podobno kontrole są dość częste. Tylko nikt nie chce powiedziec jaki jest finał tych kontroli, mowie tutaj o Bolt i flotach. Da ktoś info z pierwszej ręki? Widziałem już kilka wpisów na necie, ze ktos przegrał sprawę w sądzie i musi zapłacić karę. A jednak jeździ tego coraz więcej, nie coraz mniej. Dziękuje za informacje. #bolt #uber #taxify
  • 6
@radarada: bzdura, auto osobowe też wystarcza. inna licencja.
@handler: nie będzie OK. Aby było muszą być spełnione wszystkie poniższe warunki:
1. Licencja na krajowy przewóz osób samochodem osobowym lub na krajowy przewóz samochodem osobowym pow. 7 i max do 9 miejsc.
2. Samochód musi być wpisany do licencji.
3. Samochód musi być własnością przedsiębiorcy lub być przedmiotem leasingu. Wszelkie wynajmy, użyczenia itp. odpadają.
4. Kierowca musi być niekarany, przejść badania