Polećcie, proszę, pożyteczne apki na telefon z Androidem. Chodzi mi o soft, który prawdopodobnie nie znajduje się na branżowych listach „najważniejszych aplikacji na smartfona”, ale który sobie cenicie i często używacie. Dziedzina dowolna, może odkryję coś fajnego.
Pyta osoba, która właśnie kupiła swój pierwszy (!) smartfon. Przez wiele lat broniłem się przed tym wynalazkiem rękami i nogami, bo nie chciałem mieć internetu w kieszeni, a poza tym przerażał mnie widok autobusowych zombie przesuwających bezmyślnie palcem po ekranie. No ale tu Revolut, tam rowery miejskie, tu Uber, tam jakaś apka do win, i okazuje się, że człowiek bez smartfonu nie ma dostępu do coraz większej ilości usprawnień życiowych. Złamałem się.
I już zaczyna się straszenie że u nas w razie wojny będzie przymusowa deportacja do okopów, powiedziałem - W razie wojny zostaną deportowane, ale rakiety z krajów NATO w kierunku rosyjskich garnizonów. Przypominam obrazek z rana. #ukraina #rosja #wojna
Pyta osoba, która właśnie kupiła swój pierwszy (!) smartfon. Przez wiele lat broniłem się przed tym wynalazkiem rękami i nogami, bo nie chciałem mieć internetu w kieszeni, a poza tym przerażał mnie widok autobusowych zombie przesuwających bezmyślnie palcem po ekranie. No ale tu Revolut, tam rowery miejskie, tu Uber, tam jakaś apka do win, i okazuje się, że człowiek bez smartfonu nie ma dostępu do coraz większej ilości usprawnień życiowych. Złamałem się.
#kiciochpyta #smartfon #android
Podstawy
Uber, uber eats, bolt
Aplikacja do obliczania działań matematycznych (pokazuje rozwiązania etc)
photomath (polecam w #!$%@?)
Jak jeździsz autem to yanosik
Czasami trzeba zrobić zdjęcie dokumentu więc polecam smart doc scanner lub cam scanner
Smart Kit 360 (zbiór wielu narzędzi, takich jak latarka, poziomica, prędkościomierz, kalkulator, przeglądarka plików, itp. w jednej apce)
MX Player - najlepszy odtwarzacz wideo
Google Pay - do płacenia przez NFC i przechowywania kart lojalnościowych
mObywatel - przyda się jak nie masz portfela a ktoś cię chce wylegitymować ( ͡º ͜ʖ͡º)
Google Authenticator - zamiast kodów SMS
JakDojade - rozkłady jazdy i bilety komunikacji miejskiej
Aplikacja