Wpis z mikrobloga

@tryvial: jeszcze pytanie o oponki, od razu zmieniłeś z oryginalnych czy jeździłeś na nich trochę? duża różnica w jeździe po asfalcie? jaka różnica z tłumieniem nierówności? tez planuje zmienić oponki w mojej 520 RC ale chyba ten sezon pojeżdże na stockowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Vomi: na oryginalnych pojeździłem ok 100-150 km. Na szosie były mega szybkie, na wszelkich nierównościach jak choćby kostka czy płytki na chodnikach...jazda jak w taczce...w lesie na lekkim piasku nawet już dramat i jazda wężykiem. G-one na asfalcie są zauważalnie wolniejsze (choć niby są oceniane jako szybkie) - ale tu trzeba wziąć poprawkę, że te ori 28 mm były nabuzowane na 5 bar, a g-one mam na 4.2. W lesie na
@yeloneck: lepiej niż myślałem. W moim wypadku szosa/teren to jakieś 50/50. Jestem zadowolony póki co, ale też nie jestem wielkim znawcą gatunku. Wcześniej jeździłem na budżetowym mtb i to mój jedyny pkt odniesienia.
@tryvial: ale to jest ten za 3400, czy ten droższy travel? Też w sumie MTB here, ale powiedziałem, że następny rower to będzie szosa. Teraz właśnie choruje na tego Triban'a :)