Aktywne Wpisy

onionhero +652

Odrzutowiec +47
I właśnie za to kocham lato :) Nie mieszajcie jej z błotem, ja tam propsuję bardzo.
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #bekazrozowychpaskow #dupeczkizprzypadku #pokazrozowegopaska
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #bekazrozowychpaskow #dupeczkizprzypadku #pokazrozowegopaska
źródło: IMG_3108
Pobierz

źródło: comment_ft56hIX6rYEJ0SzQkSLrYyuN8mAsJgi6.jpg
PobierzDlaczego uważasz, że prawo szariatu uciska ludzi, którzy tego prawa przestrzegają?
A zadasz pytanie to albo nie wiedza albo powtarzają jakieś stereotypy.
Nie jestem jakimś ekspertem, może zapytałeś o coś czego nie wiem albo się za bardzo nabijałes z tej religii wiec cię olałam. Nie pamietam
To był komentarz do tego co napisałaś, żadnego nabijania nie było, zwykła opinia:
https://www.wykop.pl/wpis/40039571/oprocz-homoseksualistow-chrzescijan-kobiet-itd-kaf/
To jest prawo państwowe, co ciekawe kobiety tam buntują się i często noszą chustę zarzucona tylko na tył głowy tak ze większość włosów jest i tak odkryta.
Ogólnie są dwie szkoły islamistyczne ta bardziej radykalna każe nosić chustę zawsze i wszędzie. Ale to nie jest zgodne z Koranem, (coś jak Biblia i kościół katolicki.)
Druga szkoła, ta podobno mniej zmieniona przez ludzi daje kobiecie wybór. Często mówi się też, że jeśli jesteś muzułmanką w kraju niemuzułmańskich i czujesz się niekomfortowo w hidżabie, bo np wszyscy się na Ciebie gapią to nie musisz tego nosić.
Później spróbuje podesłać Ci o tym artykuł
Wiadomo ludzie są rozni nie można wszystkich muzułmanów postrzegac przez jeden pryzmat. Dla przeciętnego obcokrajowca każdy Polak to katolik. I teraz wyobraź sobie, że ktoś z innego kraju ciśnie z Ciebie bekę bo nie możesz
Przeprosiny przyjete, ale nie rób tego więcej bo się źle poczułem ;).
Nie słyszałem o tych 2 szkołach. Możesz przesłać ten artykuł.
Wydaje mi sie że hidżab często to jest przymus u muzułmanów, nawet w takiej UK jak jedna celebrytka jutubowa zdjeła hidżab to dostała sporo hejtu od braci w wierze. Niby Europa,