Wpis z mikrobloga

Chciałbym sobie w ramach nauki zrobić taką strone że wyświetlałyby się w ramkach lub w tabeli godziny w miastach na świecie (takie wskazówkowe plus liczba ludnosci etc.) i nad nimi wyszukiwarka jakby sie chcialo znalezc po miescie lub posortować.

Chciałbym się nauczyć kilku rzeczy i według mnie to by było tak że w bazie danych byłyby miasta, liczba ludnosci, strefa czasowa etc. Wygląd tych zegarów i zachowanie to w angular (tego się musze nauczyć), bootstrap, css, html. I teraz nie wiem czy przyda mi się tu jakoś spring boot? (Bo chciałbym zacząć z nim) Jak obsłużyć wyszukiwanie lub sortowanie? Czy nie opłaca się robić nic po stronie serwera? (Ale przecież musze bo baza) Czy ktoś ma pomysł na schemat plus technologie?

#springboot #angular #javascript #naukaprogramowania
#programowanie Pan nie ksycy ja ni ponimaju
Pobierz MrFisherman - Chciałbym sobie w ramach nauki zrobić taką strone że wyświetlałyby się ...
źródło: comment_ETgD8LO2O7VN7yH0xSRwofANrgCCdQ6c.jpg
  • 11
@MrFisherman: wyszukiwanie i sortowanie mozesz zrobic po stronie klienta, bo tych zegarow raczej wiele miec nie bedziesz. po prostu masz tablice zrodlowa i tablice do wyswietlania i tablica do wyswietlania zawiera wyniki z tablicy zrodlowej zawezone o jakis filtr (w ts funkcja filter) / posortowane wg kryterium; jak masz sporo tyh zegarow i sporo danych to wystawiasz api i w query parameters ustawiasz filtry/opcje sortowania, tzn. przesylasz zmienne, np. ?name=dupa i
@ChestNoot: to dzisiaj go ?zainstaluje? i popróbuje :) a co w takim razie z bazą danych, jak mam pobierać/pobrać dane miast z bazy danych bez udziału serwera, bo wpisywanie ich na sucho chyba nie jest dobrą metodą,