Aktywne Wpisy
Mentis_capta +13
Stało się, po 7 latach odeszła ode mnie narzeczona.
Czułem, że tak będzie, od paru miesięcy był chłód i prawie nie rozmawialiśmy, ja naciskałem, chciałem wiedzieć na czym stoję, i w końcu wiem. Nad przepaścią (╥﹏╥)
Z mojej własnej winy odeszła, i to przyznaję bez zwalania na nią. Trafiła mi się najbardziej poczciwa, szczera, przyzwoita, dobra, mądra i kochana istota, jakiej bym sobie nie mógł wymarzyć.
Ale nie
Czułem, że tak będzie, od paru miesięcy był chłód i prawie nie rozmawialiśmy, ja naciskałem, chciałem wiedzieć na czym stoję, i w końcu wiem. Nad przepaścią (╥﹏╥)
Z mojej własnej winy odeszła, i to przyznaję bez zwalania na nią. Trafiła mi się najbardziej poczciwa, szczera, przyzwoita, dobra, mądra i kochana istota, jakiej bym sobie nie mógł wymarzyć.
Ale nie
Koyanaruu +21
Co czujesz patrząc na to zdjęcie? #kononowicz
Ponadto, wszyscy którzy piszą, że musimy być dozgonnie wdzięczni religii X, Y, Z, bo byśmy nie byli w takiej sytuacji w jakiej jesteśmy to niesamowici ignoranci - przeszłość to przeszłość, czasy i mentalność była inna, teraz mamy XXI wiek i znacznie lepsze rozumienie świata, niż ludzie w średniowieczu xD.
#niepopularnaopinia #przemyslenia #bekazkatoli #polska #kultura #religia #katolicyzm #4konserwy #neuropa
@Dawidk01: A ja jako ateista w ogóle nie wpadam w takie stany. W ogóle czasem myślę o sobie, że jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie. (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞ Mam jakieś tam hobby, cele i ambicje w życiu i głównie tym żyję, a myślenie np. o tym, że po śmierci nie
Wbrew temu co tu próbuje mi insynuować @Wilczek03, nikomu nie bronie praktykować swojej wiary - a samemu Wilczkowi polecam naukę czytania ze zrozumieniem.
Jestem z natury za wolnością każdej jednostki.
@Nieprzyjazny_Ziemniak: Tylko że nie jest oczywiste czy nasze rozwinięcie pozwala na taki krok. Po pierwsze, postęp naukowy i żaden z wynalazków nie pomaga odpowiedzieć na pytanie "jaki jest najlepszy wzorzec zachowań", a najprostszym systemem jest założenie jakiegoś w miarę stabilnego wzorca (niestabilne i tak nie przetrwają próby czasu) oraz zainstalowanie w umyśle człowieka Boga który go totalnie dojedzie
@iAmTS: np jakie?