Aktywne Wpisy
Szczur90 +636
#1z10 xDDD
Sandrinia +108
Paradoks Fermiego – wyraźna sprzeczność pomiędzy wysokimi oszacowaniami prawdopodobieństwa istnienia cywilizacji pozaziemskich i brakiem jakichkolwiek obserwowalnych śladów ich istnienia.
Wiek Wszechświata i liczba zawartych w nim gwiazd sugerują, że życie pozaziemskie powinno być czymś powszechnym. Pierwsze zwrócenie na to uwagi przypisuje się fizykowi nobliście Enrico Fermiemu przez zadanie w 1950 roku pytania: „Gdzie Oni są?”. Fermi zapytał, dlaczego, jeśli w Drodze Mlecznej istnieje wiele zaawansowanych pozaziemskich cywilizacji, nie znaleźliśmy dotąd żadnych ich
Wiek Wszechświata i liczba zawartych w nim gwiazd sugerują, że życie pozaziemskie powinno być czymś powszechnym. Pierwsze zwrócenie na to uwagi przypisuje się fizykowi nobliście Enrico Fermiemu przez zadanie w 1950 roku pytania: „Gdzie Oni są?”. Fermi zapytał, dlaczego, jeśli w Drodze Mlecznej istnieje wiele zaawansowanych pozaziemskich cywilizacji, nie znaleźliśmy dotąd żadnych ich
2. Stajesz przed wyborem co dalej
3. Idz na studia bo chcesz zostać nauczycielem
4. Znaj stawki i godziny pracy nauczyciela
5. Ukoncz 5 lat studiów
6. Zatrudnij się jako nauczyciel
7. Protestuj, że mało zarabiasz i miej pretesje do rządu i całego świata xD
XDDD
#nauka nie chce mi sie tagów szukać xD
Komentarz usunięty przez autora
Tu chodzi o to, że im zabrali kartę nauczyciela, jest niż i nie ma etatów oraz są problemy z awansami.
Nie - nie jestem nauczycielem, ale rozbraja mnie ignorancja wypokowych mędrców.
@szalony_ikar Od kiedy? Gdy czytałem badania dotyczące uczniów z różnych krajów to wypadaliśmy dość dobrze na tle reszty świata.
Wziąłeś pod uwagę, że ktoś może to lubić, a chce godnie zarabiać za swoją pracę?
Jakie ma znaczenie, że ktoś coś lubi? Ja porównałem do tego zdania, a Ty mnie od debili wyzywasz.
Ale nadal nie masz racji, bo idąc Twoją logiką to nauczycielami powinni być sami ludzie bez ambicji pogodzeni z bieda pensją, bo nigdzie indziej im nie wyszło. A zwiększenie pensji nauczycielom zwiększy konkurencję wśród nich co będzie skutkować lepszym nauczaniem.