Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 219
Odwołałem się do gry na maturce próbnej i mnie babeczka zwyzywała od debili powiedziała, że nie można jakie my mamy społeczeństwo. Ona teraz nie będzie prowadziła lekcji bo zamiast chodzić na lekcje polskiego wolimy grać w gry.
Wee państwo robi z nas debili i my z siebie też bo gramy w gry.

#nauczyciele #matura #gorzkiezale
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ketra: eh pamietam jak odwołałam sie do filmy Gladiator a dokladniej postaci Kommodusa... a jedno z czterech postawionych pytań było o Marka Antoniusza który chyba w filmie nie dożywa 15 minuty. Tez jej sie nie chcialo filmu obejrzec, w dodatku klasyka.

Tez odwołałam sie do filmu Thor i na ten temat nie bylo zadnego pytania, ale tu nie bylam jakos zdziwiona XDDDD
  • Odpowiedz
  • 2
@Ketra gra komputerowa to tekst kultury taki sam jak książka, film czy utwór muzyczny. Twoja nauczycielka widocznie jest z przymusu, a nie wyboru. Jeżeli podała argument, że woli grać w gry, to jest po prostu upośledzona, bo to nijak się ma do tematu.
  • Odpowiedz
@Jeden_rabin: pamietaj, ze g---o, które ktoś wysra i wystawi w galerii także spełnia wiele kryteriów i jest sztuką. Według mnie odwoływanie się do gier ja języku polskim czy tym bardziej na maturze jest po prostu niepotrzebne i świadczy o niedojrzałości intelektualnej, o zwykłym szczeniackim zacietrzewieniu HURR DURR STARE JANUSZE NIE DOCENIAJA PIEKNA GIER KĄPUTEROWYCH!!! Wszystko ma swoj czas i miejsce, matura ustna raczej nie jest po to, aby przedstawić piękno
  • Odpowiedz
@Ketra: moja prezentacja maturalna: motyw walki dobra ze złem na podstawie Biblii i gry Diablo 2 - 95%. To było ponad dekadę temu. Wojowanie z nauczycielami nie ma większego sensu, ale nie myśl że jesteś sam i zrobiłeś coś głupiego.
  • Odpowiedz
@Jeden_rabin: Najśmieszniejsze jest to, że kiedy rozłożymy grę komputerową na poszczególne elementy, to każdy z tych elementów taka pani od polskiego bez problemu nazwie sztuką, a jego twórcę - artystą. Grafika, muzyka, scenariusz i powstała na jego podstawie fabuła - oczywista sprawa, że to wszystko środki wyrazu artystycznego. Gra jako wszystkie te środki powiązane w jednolitą całość? Error w mózgu, "huuur jag to? duuur nie może bydź tak! Gry to
  • Odpowiedz
@Ketra skoro do tekstu kultury to masz rację. U mnie w liceum babka powiedziała że jak jest odnieść się do tekstu kultury to może być piosenka wiersz film książka gra itd, jedynie aby można było znaleźć to gdzieś w internecie żeby nie było że to jakieś zmyślone jest. I powiedz jej żeby nie pyszczyła kolejną razą ( ͡º ͜ʖ͡º) btw jest może starą panną?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@damiiiii: ta bardzo chętnie ale jak tak powiem to nie zdam XD. Noo męża już nie ma ale aż taka stara to nie jest
  • Odpowiedz