Wpis z mikrobloga

Jak wygląda sprawa z wezwaniem od Straży Miejskiej w celu wyjaśnienia kto kierował pojazdem w określonym terminie? Jak należy postępować? Dostałem na mój domowy adres wezwanie od Straży Miejskiej we Wrocławiu i w sumie nie wiem co mam zrobić. Nawet nie wiem o jakie przewinienie mogłoby chodzić.

#wroclaw #strazmiejska #mandat #parkowanie #corobic #jakzyc
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie wiem co mam zrobić

@rees90: eh, ta dorosłość jest taka trudna, gdy mama lub tata już nie podejmują decyzji...

podpowiem, możesz:
a) olać sprawę i czekać na konsekwencje swojej decyzji,
b) zachować się jak normalny dorosły człowiek i spróbować wyjaśnić sprawę zgodnie z tym co napisali w piśmie.
  • Odpowiedz
@rees90: Nie wiem jak masz postąpić, bo jak już wspomniał @Emill , decyzja należy do Ciebie - jesteś dorosły.

Mogę Ci jedynie powiedzieć jedno, czego jestem w 100% pewny - Straż Miejska we Wrocławiu jest akurat z tych straży, które spraw nie "wyrzucają do kosza" (a i takie straże są, gdy po drodze pojawiają się trudności). Wielokrotnie robiłem dla nich pomoce prawne (bardziej po ludzku - wykonywałem czynności, których
  • Odpowiedz
@rees90: nie wiem skąd się bierze ta durna mentalność, powinno to wyglądać tak:
a) dostaję wezwanie do wskazania kierowcy
b) wskazuję kierowcę
c) ponoszę sankcję/koniec tematu

tymczasem wygląda
  • Odpowiedz
  • 0
@ApfelXDD: może stąd, że wracając po pracy do domu, jak codziennie, i parkując samochód pod blokiem, jak codziennie, jakoś trudno doszukać mi się przewinienia z mojej strony. Czego nie rozumiesz?

Spoko, idę dziś wyjaśnić, zobaczymy co to.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ApfelXDD: bo sm to gownosluzba, ktora nie zasluguje na szacunek, nie robia niczego pozytecznego poza #!$%@? sie do ludzi i wyludzaniem hajsu za rzekome wykroczenia. chcesz to plac, ja nie zamierzam.

@yolow71: nikt nie ponosi, jesli wiesz jak dzialac :)
  • Odpowiedz