Wpis z mikrobloga

@acapella: Wf u nas wygladal tak że gość rzucał nam piłkę i szedł chlać xD
Nam to pasowało bo woleliśmy pograć w nogę niż jakieś durne ćwiczenia, jednak raz była akcja że gościu na wfie chcąć kopnąć w piłke trafił barierkę i całą stope połamał xD
  • Odpowiedz
czy w Polsce jest jakiś zunifikowany standard budowy sal gimnastycznych w szkołach średnich

@acapella: a nawet nie tylko sal, ale i całych szkół ( ͡° ͜ʖ ͡°) Słowo-klucz to "tysiąclatka"
  • Odpowiedz
Tak samo jest chyba z salami szkolnymi. Układ wszędzie ten sam tzn z lewej okna z prawej ściana. Nigdy w życiu nie widziałem sali lekcyjnej z oknami po prawej (patrząc w stronę tablicy)
  • Odpowiedz
@acapella: Wszyscy heheszkują, a akurat prawdą jest, że istnieje wzór sali gimnastycznej. Opracowany został nie przez żadnych peerelowców, tylko w Szwecji w XIX wieku przez Pehra Henrika Linga i jego syna Hjalmara, którzy naukowo zajmowali się metodyką ćwiczeń gimnastycznych i przez to też opracowali standardy co do sal gimnastycznych i ich wyposażenia.
  • Odpowiedz
@acapella: w naszej gimbazie (do której chodziło łącznie 70 osób xD) mieliśmy salkę wielkości piwnicy ( bo była w sumie piwnicą XD) jak podnosiłam rękę do góry to na lajciku dotykałam sufitu
  • Odpowiedz