Wpis z mikrobloga

matymatycznie wszystko jest poprawnie, logicznie wszystko jest rozwiązane źle, dlatego zostało poprawione.

@shdw: oczywiście, że źle. Odłożyłem cztery razy dwa złote i odłożyłem dwa złote cztery razy jest poprawne matematycznie, logicznie i językowo.
  • Odpowiedz
@shdw: k---a ale te działania są przemienne
Te ich sposoby rozwiązywania zadań powodują potem ze dzieciak boi się wyjsc poza schemat z książki
  • Odpowiedz
@roxet:
– Z matematyki dostałem piątkę i jedynkę.
– A za co?
– Pani pyta, ile to jest 6 razy 4. No to powiedziałem, że 24. I dostałem piątkę. A później mnie zapytała, ile to jest 4 razy 6?
– Przecież to jeden c--j – mówi ojciec.
– No właśnie, tak samo jej powiedziałem!
  • Odpowiedz
@roxet: @jzs44 No ale przecież dobrze go poprawił. W pierwszym zadaniu chodzi o 4 bluzki z 6 guzikami a nie 6 guzików z 4 bluzkami. W drugim zadaniu masz 6 banknotów 10 złotowych a nie 10 banknotów 6 złotowych itd. Tak, wiem mnożenie jest naprzemienne ale najwidoczniej jest to sprawdzian sprawdzający (masło maślane) umiejętność czytania ze zrozumieniem a nie samą znajomość tabliczki mnożenia.
  • Odpowiedz
@DumnaAniemia: @borsiu: @shdw: e intelignety, to teraz za 6 i 4 podstawimy odpowiednio X i Y, i teraz powiedz mi czy jeśli w działaniu napisze „X razy Y” albo „Y razy X” na samej górze wypisując dane i podpisze jako X- bluzka Y- guziki to zrobi to różnice?

No właśnie, wiec jedyne co jest zle logiczne to wasze tępe głowy, pozdrawiam cieplutko
  • Odpowiedz
@Pulton: Czego nie zrozumiałeś w zdaniu

Tak, wiem mnożenie jest naprzemienne ale najwidoczniej jest to sprawdzian sprawdzający (masło maślane) umiejętność czytania ze zrozumieniem a nie samą znajomość tabliczki mnożenia.

?
  • Odpowiedz