TL;DR Chcesz jedynie plusować decyzje i mieć wylosowaną postać bez konieczności czytania ścian tekstu? Poczekaj do 29. marca na oficjalny start zapisów, będzie opcja wylosowania postaci. Nie chcesz przegapić? Zapisz się do mirkolisty
Pozostałe osoby zapraszam do zapoznania się z mechaniką gry oraz instrukcją tworzenia postaci.
Mirkolisty nie umożliwiają już wołania z pojedynczego wpisu, dlatego zapiszcie się do specjalnie utworzonej Mirkolisty New Bristol (wołam z niej do Wieców i Dni Handlowych) lub śledźcie tag gry #lacunafabularnienewbristol. Na tę chwilę nie mam innej możliwości wołania do wpisów.
Gra rozgrywana jest formie wieców, na których jeden z urzędników administracji królewskiej przedstawia wiadomości z Anglii oraz różne raporty lokalne (dotyczące m.in bezpieczeństwa, ale i zapowiedzi nadchodzących wydarzeń), organizowanych na początku każdego kwartału. Kwartał w grze to 2-5 dni w zależności od stopnia zaawansowania rozgrywki oraz ilości trwających wątków pobocznych. Pomiędzy turami będą rozgrywane opcjonalne wydarzenia, m.in misje, procesy, dni handlowe. Podczas Wiecu decydujesz, czy pracujesz i zarabiasz pieniądze, czy bierzesz udział w większym, wspólnym projekcie czy bierzesz udział w potencjalnie niebezpiecznej misji, zaproponowanej przez administrację królewską.
Każdy z graczy otrzyma własny cel gry zależny m.in od wybranej narodowości, klasy, cechy i opisu szczegółowego bohatera.
Szczegóły rozgrywki opisane są niżej w komentarzu Mechanika Szczegółowa
@lacuna: Faktycznie większość już była :( Czy statystyki będą się sumowały dla wszystkich równo (w sensie jak komuś kondycja i intelekt poleci w dół to z automatu walka i charakter lecą w górę), czy "jak w życiu" i jak masz pecha to masz pecha?
to jeszcze #lacunafabularniegrafomaniastaszka Staholomilli, kupiec - I ja mu na to: ja nie dam rady dogonić statku wpław? Ja? Potrzymaj mi p--o! - snuł swą opowieść Dziadek - oddałem mu p--o (a drań się nie powstrzymał tylko połowę wypił menda jedna) i siup do wody. I dawaj młócić rękami - a wtedy to miałem ręce jak szynki, nie to co teraz - jedno machnięcie i niemal mnie wyrzucało z wody.
Nasz wywodzący się z Szajcarii bank pragnie zaprezentować swoją podstawową ofertę: Rachunek oszczędnościowo-rozliczeniowy (ROR): - darmowe założenie i prowadzenie rachunku
- ochroniarz - jaki jest, każdy widzi. I dobrze, że widzi, bo nie kombinuje. Pensja do 60£ / kwartał (uzależniona od kondycji)
- bankier - klasyczne stanowisko w banku. W zakres obowiązków wchodzi kontakt z klientami oraz pomoc w prowadzeniu rachunków klientów. Pensja 20£ / kwartał + premie za wyniki. Stanowisko rozwojowe z możliwością awansu!
Wszyscy zgłaszający poprawki do swoich postaci PO czasie tego komentarza otrzymają możliwość korekty karty postaci, ale wszystkie współczynniki na koniec obniżam o 1.
@lacuna: Przepraszam, że ponawiam, jednak chciałbym wyszczególnić czego nie poczyniłem w poprzednim zgłoszeniu ciut wyżej. Prosiłbym o zrestartowanie języków jakie zna moja postać, umieszczenia jako języka tylko Włoskiego, dziękuję.
Ostatni miesiąc obfitował w ściany tekstu, więc bez zbędnego gadania zaczynamy przedwstępne zapisy!
TL;DR Chcesz jedynie plusować decyzje i mieć wylosowaną postać bez konieczności czytania ścian tekstu? Poczekaj do 29. marca na oficjalny start zapisów, będzie opcja wylosowania postaci. Nie chcesz przegapić? Zapisz się do mirkolisty
Pozostałe osoby zapraszam do zapoznania się z mechaniką gry oraz instrukcją tworzenia postaci.
Mirkolisty nie umożliwiają już wołania z pojedynczego wpisu, dlatego zapiszcie się do specjalnie utworzonej Mirkolisty New Bristol (wołam z niej do Wieców i Dni Handlowych) lub śledźcie tag gry #lacunafabularnienewbristol. Na tę chwilę nie mam innej możliwości wołania do wpisów.
Mechanika ogólna
-----------------------------------------------------------------------
Gra rozgrywana jest formie wieców, na których jeden z urzędników administracji królewskiej przedstawia wiadomości z Anglii oraz różne raporty lokalne (dotyczące m.in bezpieczeństwa, ale i zapowiedzi nadchodzących wydarzeń), organizowanych na początku każdego kwartału. Kwartał w grze to 2-5 dni w zależności od stopnia zaawansowania rozgrywki oraz ilości trwających wątków pobocznych. Pomiędzy turami będą rozgrywane opcjonalne wydarzenia, m.in misje, procesy, dni handlowe. Podczas Wiecu decydujesz, czy pracujesz i zarabiasz pieniądze, czy bierzesz udział w większym, wspólnym projekcie czy bierzesz udział w potencjalnie niebezpiecznej misji, zaproponowanej przez administrację królewską.
Każdy z graczy otrzyma własny cel gry zależny m.in od wybranej narodowości, klasy, cechy i opisu szczegółowego bohatera.
Szczegóły rozgrywki opisane są niżej w komentarzu Mechanika Szczegółowa
Czy statystyki będą się sumowały dla wszystkich równo (w sensie jak komuś kondycja i intelekt poleci w dół to z automatu walka i charakter lecą w górę), czy "jak w życiu" i jak masz pecha to masz pecha?
Staholomilli, kupiec
- I ja mu na to: ja nie dam rady dogonić statku wpław? Ja? Potrzymaj mi p--o! - snuł swą opowieść Dziadek - oddałem mu p--o (a drań się nie powstrzymał tylko połowę wypił menda jedna) i siup do wody. I dawaj młócić rękami - a wtedy to miałem ręce jak szynki, nie to co teraz - jedno machnięcie i niemal mnie wyrzucało z wody.
Szybko, solidnie i tanio.
Nasz wywodzący się z Szajcarii bank pragnie zaprezentować swoją podstawową ofertę:
Rachunek oszczędnościowo-rozliczeniowy (ROR):
- darmowe założenie i prowadzenie rachunku
- ochroniarz - jaki jest, każdy widzi. I dobrze, że widzi, bo nie kombinuje. Pensja do 60£ / kwartał (uzależniona od kondycji)
- bankier - klasyczne stanowisko w banku. W zakres obowiązków wchodzi kontakt z klientami oraz pomoc w prowadzeniu rachunków klientów. Pensja 20£ / kwartał + premie za wyniki. Stanowisko rozwojowe z możliwością awansu!
Komentarz usunięty przez autora