Wpis z mikrobloga

Nie wiem czy to ja jestem jakiś p----------y (biorę to pod uwagę) ale zachowanie niektórych z was mnie zadziwia. Zacznijmy od tego, że dalej, kilka dni po wybuchu wielkiej afery nerowej, pojawią się komentarze w stylu "gdzie ludzie byli, dlaczego nikt tego nie zgłaszał?"
To ja wam odpowiem, że konon od końca 2017 praktycznie raz w miesiącu a może nawet i częściej miał regularne wizyty w sprawie Nera, za każdym razem pies był sprawdzany i za każdym razem wynik takiego patrolu był taki, że pieskowi nic się złego nie dzieje. Doszło nawet do tego, że ich dzielnicowy nakazał im nie pokazywać na nagraniach Nera. I co więcej można było zrobić? Porwać Nera pod osłoną nocy?
Legalnie nic się nie dało z tym zrobić, dopiero teraz, w marcu, jakimś cudem po prawie 2 latach interwencji udało się zabrać Nera. No i się zaczęło obwinianie każdego kto kiedykolwiek wstąpił na posesję "HURRR CZEMU MENEL NIC NIE ZROBIŁ, HURRR CZEMU NIEMIEC NIC NIE ZROBIŁ, HURR CZEMU SŁAWEK NIC NIE ROBIŁ".
Ale co oni mieli zrobić? Sławek był tam tylko raz i nie musiał przecież zwracać uwagi na Nera, menel to debil wiadomo a niemiec też nie musiał zwracać uwagi na Nera skoro jest w takim stanie w jakim był zawsze czyli żył i piszczał co według tych wszelkich patroli było "normalnym" zachowaniem.
No niby mogli donieść ale po tych wszystkich wizytacjach kolejne doniesienie byłoby w tym momencie zwykłym nękaniem konona. Sam poniekąd byłem przeciwko takim donosom, nie dlatego że miałem psa w dupie ale jak mówiłem LEGALNIE nie dało się nic z tym zrobić, służby miały to gdzieś.

Odniosę się jeszcze do tego krwotoku konona o którym wspominał Sławek. Może to prawda, może nie a może Sławek chce jakoś ograniczyć hejt na knura? No bo ciągłe nękanie go w takim momencie na pewno nie przyniesie niczego dobrego a może nawet doprowadzić do zgonu czego raczej nikt by chyba nie chciał. A s----------e go ze stanowiska tylko dlatego bo "wspomaga tą patologie" jest śmieszne, bo jak nie on to przyjdzie kolejny komputerowiec i to pewnie dużo gorszy.
Trzeba się cieszyć, że dostarcza nam na bieżąco informacje z belwederu a nie próbować go zniszczyć, no bo wiadomo, sławka s--------ć, menela do więzienia, majora pod most a knura do choroszczy i wtedy wszyscy będziecie zadowoleni, szkoda że to będzie ostatnia afera na szkolnej ale c--j, ważne że według niektórych będzie się coś dziać.
#kononowicz #patostreamy
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@Andrzej_Jaroslawski: są takie czasy że ludzie wyladowują najgorsze instynkty na ludzi podejrzanych o zaniedbanie zwierząt, bo w słusznej sprawie to można komuś grozić śmiercią itp przecież xD a czarne majty albo ktoś inny wrzucał protokół z wizyty i się okazuje że Nero jest stary, żadnej łapy złamanej nie miał, miche miał, rzeczywiście zaniedbanie było bo nieumyty nie miał wysprzatane ale bez przesady że ktoś go ze skóry obdzieral
  • Odpowiedz
@Andrzej_Jaroslawski:
Meksyk mógł się poświęcić jak kamikadze i wbrew Kononowiczowi nagrać chudego psa, żeby ludzie mogli załączać film w donosach. Taka zdrada skończyłaby się jego s-----------m, a jednak z czegoś trzeba żyć. Ciężki dylemat: moje łatwe zarobkowanie czy (być może) wcześniejsza poprawa warunków życia obcego psa. Zwłaszcza, że służby i tak regularnie kontrolowały Nero i jeśli do tej pory nie znajdowały powodu, żeby odebrać psa, to można było przypuszczać, że
  • Odpowiedz
  • 1
@alfons-metody: ale o czym ty mówisz? Nikt nie powiedział że nera nie trzeba było zabrać ale nie róbcie z konona potwora znęcającego się nad psem to po prostu menel brudny smierdzacy len i tak jak nie myl siebie i nie sprzątal tak samo miał Nero, nie powinien go dalej mieć ale opanujcie się, poraża mnie twoja głupota
  • Odpowiedz
@Andrzej_Jaroslawski:

raz w miesiącu

oj więcej, więcej. jakoś chyba w 2017 powstała ta strona policji gdzie można anonimowo przez internet zgłosić zdarzenie i wtedy ludzie masowo zgłaszali konona pod znęcanie się nad zwierzętami (co zresztą widać na skrinie). Dla mnie cała ta sprawa zabrania nera (nomen omen) śmierdzi na kilometr. Goście czytaj policja czy jacyś ekolodzy od lat pojawiali się na szkolnej i nigdy nie mieli większych obostrzeń. Co tam
KrzysztofSuchodolski - @Andrzej_Jaroslawski: 
raz w miesiącu
oj więcej, więcej. jako...

źródło: comment_VEYIKnNf6mXuIYor0bcUme8F8tWSHqPT.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@KrzysztofSuchodolski: no po prostu wszystkich sprawa w-------a i postanowiono to załatwić ale nie ma co gadać, to nie były warunki dla psa nawet jeśli na każdej wsi tak jest
  • Odpowiedz
@allX: podstawowym problem jest to, że ludzie spłycają "znęcanie się" ograniczając to do lania psa / fizycznego torturowania. Na szczęscie po zmianach w UOZ jest to jasno wypunktowane, i tu nasze knurzysko polegnie.
  • Odpowiedz
@Andrzej_Jaroslawski: ja też nie kumam hejtu na Sławka, odpuści temat i zaraz będzie stękanie, że przydałby się ktoś na szkolnej, żeby były wieści na bieżąco.

A co do OTOZ Białystok, to tez śmiechu warte, że byli informowani i wzywani i nie widzieli podstaw przez tyle czasu, a jak już pojechali, to tylko dlatego, że wciągnięto w to media i mogli zrobić show. Pewnie nerka sprawdzą krew i dadzą szczepienia za
  • Odpowiedz
@Andrzej_Jaroslawski: To jest temat na szerszą dyskusję.
Kto choć raz liznął temat organizacji pro-zwierzęcych wie, jakie są realia interwencji. I problem ten jest powielany w całej Polsce. Tak w skrócie mówiąc - knur nie ma obowiązku wpuszczać wolontariuszy (a ci są kompetentni), natomiast straż miejską / policję już tak - ale tym z kolei brakuje kompetencji i empatii, bo to służbiści. I chęci.

Interwencje są "odbębniane" a nawet często olewane,
  • Odpowiedz
@Watchser: Ale on ma rację, knur już jakąś karę dostanie za to, a znęcanie się nad nim tym bardziej w takim stanie jakim on jest to przesada (pod warunkiem, że wczorajszy stan trzyma się jeszcze do dziś).
Nie twierdzę oczywiście że konon jest bez winy, winny to on jest jak najbardziej ale tu już nawet nie ma zasady oko za oko, ząb za ząb tylko coś dużo gorszego.
  • Odpowiedz