Wpis z mikrobloga

@Jurigag: lepiej czy gorzej... ale #oszukujo bo piszą, że prowizja w weekend to 0.5% a jest 1.5%
https://www.revolut.com/pl-PL/help/zaczynamy/wymiana-walut/jaki-kurs-wymiany-walut-bedzie-obowiazywal-dla-mnie

W trakcie weekendów (sob-niedz UTC) oferujemy stały kurs i zabezpieczamy się przed ryzykiem kursowym, co oznacza marżę:
**+0,5%**w przypadku głównych walut (tj. USD, GBP, EUR, AUD, CAD, NZD, CHF, JPY, SEK, HKD, NOK, SGD, DKK, **PLN** i CZK);
  • Odpowiedz
@widmo82: Sam sprawdziłem i mi pokazuje teraz 383PLN za 100USD, więc mniejsza różnica od tego co podajesz. Stooq podaje 0.26285, a Revolut 0.2610
  • Odpowiedz
@widmo82: albo sprawdzałeś na stooq podczas większej zmienności, a stooq uaktualnia kurs 2 razy na godzinę. Np. teraz 22:25 mi podaje kurs z 22:01 podczas gdy reovolut uaktualnia kilkukronie na minutę. Ale mimo wszystko cenna lekcja, że kurs średni Visa może być lepszy od momentalnego w Revolut.
  • Odpowiedz
albo sprawdzałeś na stooq podczas większej zmienności, a stooq uaktualnia kurs 2 razy na godzinę. Np. teraz 22:25 mi podaje kurs z 22:01

@darck:

stooq nie uaktualnia kursow walut w weekend, bo w weekend nie sa one notowane :P

• Odpowiedz
  • 0
@widmo82 Potwierdzam, że było jak napisałeś. Sam kupowałem w weekend w Banggood i kurs w BG USDPLN był 3.825, czyli lepszy niż w Revoult. Kupiłem w PLN. Po weekendzie kurs Revoult będzie korzystniejszy
  • Odpowiedz
stooq nie uaktualnia kursow walut w weekend, bo w weekend nie sa one notowane :P

kurs jest tylko miedzy poniedzialkiem a piatkiem ;P

@sylwek2k: jestem niemal pewny że oglądałem wczoraj w niedzielę na stooq wykres godzinowy kursu PLN/USD który nie był stały przez cały weekend.
  • Odpowiedz
@Wychwalany: wg twojego obrazka jeden przedział to jeden dzień. Brakuje 24 marca, a wczoraj był. Ale może masz rację. Raczej to nie spisek że stooq usunął dzisiaj niedzielę.
  • Odpowiedz