Aktywne Wpisy

Yenn_z-Wyspy7Slonc +406
Taka sytuacja, dla mamy i taty wspólny prezent :)
Sama zrobiłam, jest satysfakcja.
#gotujzwykopem #tort
Sama zrobiłam, jest satysfakcja.
#gotujzwykopem #tort
źródło: IMG_4337
Pobierz
kamil-tumuletz +263
#kupujpolskieprodukty wspieraj wyzysk, może twoja matka straci prace w januszeksie za minimalną krajową na rzecz sprowadzenia kolumbijczyków na jej miejsce ale za to zapłacisz za końcowy produkt tyle co niemiec #antykapitalizm
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Specjaliści, czy mógł mi sterownik graficzny nvidii pozmieniać te limity temperatur?
Wydaje mi się że wcześniej GPU nie dobijało do 90C...
Pasty pozmieniane, lapek wyczyszczony, dalej 90C.
Nie ma chyba innej opcji poza sterownikiem / zaktualizowanym biosem GPU...
Jak myślicie?
--- https://i.imgur.com/JZY1Avk.gif --- SCREEN
źródło: comment_ng9NejqSiad7Na7SYV2FZEUl4560SPEJ.jpg
Pobierzja ostatnio czyściłem mojego thinkpada gdzie tez mam jakąś karte nvidi, wymieniłem starą paste która była już ciałem stałym na nową i temperatury nie zmieniły sie wcale, no może minimalnie tam 2-3 stopnie
czyli tak juz ma i nic się nie zrobi
ale stery możesz wywalić i sprawdzić, albo zainstalować tylko
Albo kiepska pasta, albo zamieniłeś termopad na termopastę.
Pytanie czy tam była pasta czy termopad. Nie wolno tego zamieniać.
Zobacz czy radiator dotyka do GPU, ewentualnie wrzuć fotę chłodzenia (i jaki to lapek).
Chciałem zniżyć max temperaturę w nvidia inspector, ale niestety nie da rady. Jest to twardo ustawione w Biosie... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Chyba już nic z tym nie zrobię, nie wiem czy po aktualizacji biosu lapka się to nie pozmieniało...
źródło: comment_j571wp54U0evBBn1Gwgo1UuJoPPFpN3q.jpg
PobierzSpróbuj jeszcze raz zdjąć radiator, dokładnie usunąć starą pastę, odtłuścić i założyć nową pastę (cieńką warstwę). Jak dalej będzie zbyt mocno się grzać, to spróbuj cienkiego termopad (max 1mm) o dobrym przewodnictwie cieplnym.
@Azur88: Chciałbym powiedzieć ze tu jest pies pogrzebany, no ale 乁(⫑ᴥ⫒)ㄏ Nie do końca zrozumiałem. Karta z dnia na dzień zaczęła się grzać do tych 93 stopni, mimo ze wcześniej było w okolicach 80, a wymiana pasty kompletnie nie wpłynęła na te temperatury? W jakich warunkach się tak nagrzewa? Jak wygląda sytuacja z temperaturami na procku? Aktualizacja biosu jak najbardziej mogła zmienić
Wyczyściłeś radiator od strony wentylatora?