Aktywne Wpisy
Samotnyyy +5
Hej. Umycie zębów w WC w pracy. Przypał? Mam ortodontę po pracy. Mogę też umyć w samochodzie, wziąłem słoik i wodę. Doradzi ktoś?
#praca #kiciochpyta
#praca #kiciochpyta

Aokx +330
Nie zdradzajcie wrażliwych sekretów swojej dziewczynie lub czegokolwiek co może zostać użyte przeciwko Tobie, nawet jak ona tego nie użyje to będziecie czuli że ma nad wami jakąś przewagę. Kobiety nie traktują zasad poważnie i w razie konfliktu wyciągną wszystkie prywatne brudy.
#logikarozowychpaskow #zwiazki
#logikarozowychpaskow #zwiazki

#preclabojezceplusem
Wpis 6 - kalkulator - pierwsze starcie (Repost, bo za pierwszym razem się wkradł błąd. W swojej głupocie nie zdałem sobie sprawy, że jak wstawiam podkreślnik między wyrazami to mi go wykop potraktuje jako kursywę i nie wyświetli).
Dzisiaj nauczymy się zrobić prosty kalkulator, który doda do siebie dwie liczby całkowite. Rozpiszę kod i poszczególne sekcje opiszę w formie komentarzy C++
int pierwszyargument;
int drugiargument;
//najpierw deklarujemy dwie zmienne o odpowiednich nazwach, w których zachowane zostaną podane przez nas liczby
cout << "Podaj pierwszy argument: ";
cin >> pierwszyargument;
/* Tak jak wcześniej, najpierw komenda wyświetlająca tekst, a później komenda pozwalająca na wprowadzenie wartości z tym tekstem powiązanej. Powtarzamy to z drugą liczbą oczywiście. */
cout << "Podaj drugi argument: ";
cin >> drugiargument;
cout << pierwszyargument << "+" << drugiargument << " = " << pierwszyargument + drugiargument << endl;
/* Pierwsza połowa to to co wyświetli nam się na ekranie, dlatego znaki dodawania i równości muszą być ujęte w cudzysłów, bo są niezmiennymi elementami komunikatu. Nazwy zmiennych oddzielone są operatorami wstawiania << żeby mogły zmieniać się zależnie od naszych działań. Po znaku równości mamy wynik czyli zapisujemy już sam wzór, oddzielony operatorami wstawiania << bo zmieniać się będzie zależnie od tego jakie argumenty podamy. */
Co do pozostałych działań, używamy znaków:
odejmowanie -
mnożenie *
dzielenie /
#przegryw #wychodzimyzprzegrywu
Szanowny Panie,
świetny pomysł na samorozwój. Mam nadzieję, że także inne osoby, które przestały użalać się nad sobą zaczną próbować dokonać samorozwoju w tak piękny sposób jednocześnie pomagając osobom chcącym doszkolić się w danej dziedzinie.
Z poważaniem
Uczony Intelektualny
cout << "Podaj pierwszy argument: ";