Wpis z mikrobloga

Skończcie codziennie p-------ć o blokadach internetu w NZ. Mieszkam w NZ. Internet działa. Liveleak działa, 4chan działa. Torrenty działają. Wszystko k---a działa.

Była (chyba, nie zauważyłem) krótka blokada podczas zamachu, bo nikt nie wiedział co robić.

Jak mi coś przestanie działać to pierwszy dam znać.

#polityka #nowazelandia #terroryzm #lewackalogika #pelikany
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a jak to jest z tym zwalnianiem z pracy za udostępnianie filmu, mógłbyś to potwierdzić/zaprzeczyć?

@UpadlySzczur: Nie mam pojęcia.

Problem polega na tym, że wszystko o czym można było napisac - zostało napisane. teraz media szuakają jakichkolwiek historii, a później inni kopiują dodając kwantyfikatory "wszyscy" itp.

Kogoś zwolnili za ogladanie liveleaka w godzinach pracy (wiadome, że chodziło o film z zamachu, ale oficjalnie - za o----------e się w robocie).
  • Odpowiedz
@Helsantonio_Montes: do zeszłego tygodnia podobało mi się bardziej. Ten zamach będzie przyniesie według mnie duże zmiany. Ale nie takie, o których mowa. Przede wszystkim - mamy tu dużo "lekkiego rasizmu". Lekkiego na zasadzie rzuconego od czasu do czasu "j----i azjaci" czy "maorysi nieroby". Nie gloryfikuję, ale tak jest.

Będzie tego więcej, z drugiej strony pojawią się głosy o akceptacji i będzie strach oskarżyć kogoś o cokolwiek, bo zaraz będzie "rasista"
  • Odpowiedz
Pytanie zasadnicze: czy atak rzeczywiście miał miejsce? (To nie ironia - sławne glitche na nagraniu, m.in. łuski znikające w locie)

@potente: nie widziałem na własne oczy, natomiast kumpel kumpla z pracy stracił życie.

Glitche - ludzki umysł jest zaprogramowany na szukanie glitchy. Ewolucyjnie - byś zobaczył drapieżnika zamaskowanego za drzewami. Dlatego mamy płąską ziemię, antyszczepów i osoby twierdzące, że lądowanie na księżycu było nagrane w studio.
  • Odpowiedz
@dr_Klotz: Jest kilka watkow na 4chanie z wieloma spostrzezeniami. Niektore naprawde daja do myslenia. Wpisz w googla: „sorry, but the shooting was fake lads”. W youtuba wpisz: „magically disappearing cartridges”.
  • Odpowiedz