Wpis z mikrobloga

@Rabusek: ogólnie to polecam zewnętrzne, tylko montuj w takim samym kolorze jak stolarka okienna. Ostatnio rolety zewnętrzne zrobiły się popularne, ale cebulaki muszą się wyróżnić i każdy montuje w innym kolorze. I nowe bloki szybko wyglądają jak slumsy.
  • Odpowiedz
ogólnie to polecam zewnętrzne

@nowy_ja: musze mieć pozwolenie wspólnoty. Problem z tym jest taki, że sporo osób głosuje na takie uchwały "nie" bo "nie", bo jak mnie nie stać, to sąsiad nie może mieć :)

ale cebulaki muszą się wyróżnić i każdy montuje w innym kolorze. I nowe bloki szybko wyglądają jak slumsy.

I tez między innymi dlatego jest zakaz
  • Odpowiedz
@Rabusek: tzn to, że jest regulamin we wspólnocie to bardzo dobrze. U nas w pewnym momencie zrobiła się straszna samowolka. Niestety sporo rodaków ma brak poczucia estetyki. Po prostu musicie zaznaczyć w uchwale, że rolety muszą być dokładnie w takim kolorze jak stolarka okienna.
  • Odpowiedz
U nas w pewnym momencie zrobiła się straszna samowolka. Niestety sporo rodaków ma brak poczucia estetyki.

@nowy_ja: ja tak zauważyłem że problem jest z masą rzeczy u takich ludzi:
- jak palisz na balkonie to przecież logiczne że pety rzucasz za balkon, nie? A potem na parterze ludzie mają wysypisko xD
- Jak to nie moge stawać na środku chodnika? Nie mam miejsca parkingowego, nie kupiłem bo nie wiedziałem że
  • Odpowiedz
@Rabusek: ja to w ogóle myślałem, że jak kupiłem mieszkanie na nowym osiedlu, w drogiej inwestycji jak na moje miasto, to sąsiedzi będą na poziomie. Teraz już wiem jak bardzo się myliłem.
  • Odpowiedz