Wpis z mikrobloga

Mirki pomoże ktoś z wyborem wozidła ?

Szukam raczej kompakta.Wolę mniejsze, ale nowsze auto.
Budżet 60k, hatchback, albo kombi.
Rocznik to tak 2014-2016

Na pewno chciałbym benzyne z turbo. Wolnossak odpada
Moje typy to: Golf 7 1.4 tsi 150km, Astra K 1.4 150km, renault megane 1.2 130km
Podoba mi się jeszcze Peugeot 308, ale na aukcjach są same 1.2 3 cylindry bleee a tych 1.6 thp to praktycznie nie ma.

Japońskie chyba nie ma turba kompakty, nie przychodzi mi nic już więcej do głowy.

W sumie to waham się między Golfem a Astrą
Golf ma już poprawiony silnik TSI i z tego co czytałem nie ma większych wad. Za to w Astrze zdarzają się przypadki wypalenia, uszkodzenia tłoka cylinda ;/ na razie kilka przypadków... ale daje do myślenia.

Macie jakieś propozycje jeszcze ? Albo ma ktoś z was te auta ? chętnie poczytam opinie o nich.

#samochody #motoryzacja #kiciochpyta #pytanie #pomocy
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Enjama: Megane to strasznie bezpłciowe auto, miałem ostatnio okazję testować.

Jako daily mam Golfa, co tu dużo mówić - sam Pertyn ma takie auto jako prywatne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Enjama: to mam chyba Dejavu bo wpis o dokładnie takiej treści już któryś raz widzę ( ͡° ͜ʖ ͡°) może podobnie napisałeś i pomyliłem z jakąś pastą. W Twoim wpisie zdecydowanie wygrywa albo Golf 7, albo Astra K, reszta to parchy. 1.4 TSI w tym Golfie to bardzo dorpacowana jednostka
  • Odpowiedz
Mam focusa mk1 :D I nie chcę już forda
Prowadzenie super, układ kierowniczy itp,ale zjada go rdza. A z tego co czytałem na forum to i mk3 zaczyna już korodować.
Wybiorę coś pomiedzy golfem, astra a megane
Szukam do 100km, musze sobie najpierw je na zywo obejrzeć. Bo też głupio brać pierwszego w dobrym stanie który się nawinie. Potem mogę żałować, że nie sprawdziłem innych.
  • Odpowiedz