Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +195
Kociaraa +18
Właśnie zobaczyłam te ,,okropne” filmiki Anny Lewandowskiej, gdy tańczy bachate. Spodziewałam się czegoś innego, bo taki hejt spadł na nią xD Zwykły taniec, w którym momencie ona tańczyła wulgarnie z jakimkolwiek partnerem? Może coś pominęłam ( ͡° ʖ̯ ͡°) #annalewandowska #lewandowski #lewandowska #bachata
#neuropa #4konserwy #bekazprawakow #zolnierzewykleci
@Kukulec rozumiem, ze Einsteina tez uważacie za zbrodniarza wojennego za jego wklad w wynalezienie bomby atomowej? :p
Komentarz usunięty przez moderatora
Nie bardzo natomiast rozumiem sensu porównywania Burego do Marxa. Bardziej adekwatne wydaje się porównanie do któregoś z bolszewików.
Nie można przecież powiedzieć że Samuel Colt był mordercą tylko dlatego że zaprojektował broń.
Komentarz usunięty przez moderatora
Do niczego nie doprowadziło, sama ideologia Marksa nie pochłonęła wielu ofiar, ale pod jej przykrywką wyrosły inne ruchy, które nie miały wiele wspólnego z założeniami bazowymi. To, co się wydarzyło z ZSRR czy Chinami było przykryte płaszczykiem wizji Marksa bo była to świetny sposób do odwrócenia uwagi motłochu od rzeczywistych celów różnych ugrupowań, a od czasów Stalina komunizm w ZSRR już w
Stalin i Hitler też tylko mówili. Szach mat( ͡º ͜ʖ͡º)
Powołujesz się komuszku na źródła których nie czytasz, przyjmujesz i rozpowszechniasz tylko to co ci się podoba. Typowy krętacz i koloryzator jesteś.
Czyli mówiąc w skrócie - nie ma dowodów na to, czy był ludobójcą czy tylko zwykłym zbrodniarzem mordującym cywili.
A i jeszcze raz użyjesz argumentu ad personam, to spadniesz z rowerka.
Czy obecny socjalizm czy komunizm kiedyś wyjdzie? Ano nie wyjdzie, bo ma bezsensowne założenia. Z tym, że Marks kompletnie o czymś innym mówił, a to co obecnie rozumie się przez socjalizm czy komunizm jest wręcz odwrotne od marksizmu. W marksizmie role społeczne są podrzędne i zależne od gospodarki, a nie jakieś "ideały
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu