Wpis z mikrobloga

Czy jest tutaj ktoś operujący w allegro RESTApi? mam problem, chciałbym aktywować szkic auckji wywołując metode PUT na zasobie https://api.allegro.pl/sale/offer-publication-commands/ który wymaga podania UUID i
po 1. Nie wiem skąd wziąć takie UUID, czy ja sobie je wymyślam i jak je prawidłowo przekazać
po 2. Gdy je wygeneruje i podam poprostu po ukośniku to mam błąd: Cannot convert access token to JSON
Jeżeli go nie podam jest błąd: Funkcja niedostępna. Skontaktuj się z autorem aplikacji.
#webdev #allegro
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trisopl: za pomocą tego samego accestoken stworzyłem szkic metodą /sale/offers
I właśnie to jest trochę problem czy mógłbym prosić ewentualnie o przykładowy adres i body działającego żądania, bardzo mało jest informacji w internecie a wydaje mi się że coś robię nie tak, a opisy błędów otrzymywane od allegro nie mówią prawie nic. Moje body:
{
  • Odpowiedz
@turboziom:
1. UUID już wiesz.
2. Twój token jest obcięty lub niepotrzebnie go kodujesz do base64 drugi raz.

Nie próbuj robić od razu POST /sale/offers bo szlag Cię trafi (nieprecyzyjne komunikaty o błędach).
Wystaw sobie z poziomu WWW jakąś ofertę. Następnie opanuj zrobienie na niej GET i pobierz całą ofertę jako JSON.
Gdy już to opanujesz, zrób POST dokładnie tym samym JSON-em który pobrałeś za pomocą GET (nic nie modyfikuj),
  • Odpowiedz
@Millionth_Visitor: dzięki za rady :) poradziłem sobie z problemem, łączyłem się z allegro używając klucza do sandbox, następnie nie podłączyłem do oferty żadnego cennika, teraz już sytuacja opanowana, właśnie pisze skrypt masowo klonujący aukcje zmieniając im tytuły.
  • Odpowiedz