Jestem członkiem jednej z polskich grup na fejsbuku dotyczącej C++ i powiem wam, że nie spodziewałem się, że to będzie taka trochę patologiczna grupa. Jest tam kilku gości, którzy uważają się za nie wiadomo kogo - oczywiście swojego skilla określają na top of the top. Buta i arogancja, która bije z każdej ich wypowiedzi w stronę jakichś członków, którzy zadają pytania gdy czegoś nie umieją, przekracza kilkukrotnie poziom jaki można spotkać na elektrodzie (z którą ja akurat mam dobre wspomnienia). Dodatkowo założyciel grupy, wpadł na genialny pomysł, że...uwaga.... stworzy kurs programowania w C++! Kolejny kurs z pierdyliarda innych ale ten będzie - a jakże - najlepszy! Oczywiście patronite założony - "ludziska dawajta kase! Bo, żeby kurs robić to cza studio wynająć - a nie przepraszam - na dłuższą metę to trza mieć własne studio!! Oj nie, nie tym razem - zapłaćcie wincyj, bo chce sobie mieszkanie kupić!!!" I inne tego typu bzdety.
@bielu000: Jak w 99,99% polskich grup na fb. Co ciekawe w zagranicznych grupach te same osobniki nie są takie toksyczne. Na czym to polega - nie wiem ale tak jest.
@SarahC: trawa zagranicą wszędzie jest zielona, a według mnie po prostu z pespektywy każdej osoby 90% populacji to debile, tak samo jest za granicą jak i w polsce. Każdy ma własny filtr percepcji
Nie wiem czego nie zrozumiałeś ale napiszę to jeszcze raz jaśniej. Jestem w Polskiej grupie o rysowaniu z osobami x, y, z, osoby te są toksyczne. Jesteśmy też w drugiej grupie o rysowaniu ale jest to grupa "międzynarodowa". X, y, z siedzą spokojnie.
@wykopek12345: Tego nie napisałam nie przeginaj w drugą stronę. Mi się wydaje, że w tych międzynarodowych grupach regulamin to regulamin. I nie ma takiego moderowania pod względem wzajemnej adoracji, bo to za duża grupa jest więc wszyscy mają taki sam regulamin. Na polskich wszyscy się znają (po jakimś czasie) więc powstają równi i równiejsi.
@bielu000: Po co ludziom taka specyficzna grupa akurat na facebooku? Potrzeba stadna czy jak? Szukanie różowego, z którym będzie się wieczorami razem kodzić w c++? Potrzeba pokazania znajomym z podstawówki, że ja to teraz programista 15k jestem? ( ͡°͜ʖ͡°)
@ericflat: Cholera wie, właściwie nic tam ciekawego nie ma oprócz opierdzielania ludzi, którzy przychodzą z jakimiś pytaniami (błahymi czy nie to już inna sprawa).
Dewey, jeden z największych filozofów Ameryki, pisał, że ukrytym motorem ludzkiej natury jest „żądza bycia ważnym”. No więc widać to wszędzie, gdzie tylko ktoś ma okazję do wspięcia się na szczyt pewnej grupki i lśnienie jako jej guru. Zakładam, że w większej, międzynarodowej grupie nie mieliby takiej szansy, bo tam znalazłby się ktoś, kto by ich zgasił, albo nie szukają tam atencji, bo bariera językowa. Jednym zdaniem - atencjometr #!$%@?ł im poza
@wytrzzeszcz: co racja to racja xD Pomimo ze o wykopie mozna duzo powiedziec to jednak porównując do fb, youtube, onetu itd to trzyma sie tu jakieś względne minimum xD
Porażka.
#programowanie #cpp
Nie wiem czego nie zrozumiałeś ale napiszę to jeszcze raz jaśniej. Jestem w Polskiej grupie o rysowaniu z osobami x, y, z, osoby te są toksyczne. Jesteśmy też w drugiej grupie o rysowaniu ale jest to grupa "międzynarodowa". X, y, z siedzą spokojnie.
@bielu000: Po co ludziom taka specyficzna grupa akurat na facebooku? Potrzeba stadna czy jak? Szukanie różowego, z którym będzie się wieczorami razem kodzić w c++? Potrzeba pokazania znajomym z podstawówki, że ja to teraz programista 15k jestem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jednym zdaniem - atencjometr #!$%@?ł im poza
@bielu000: Dawaj do nas na slacka, u nas jest miło: https://cpppolska.slack.com/join/shared_invite/enQtNTUzNzg3MzE5NTkwLWVjNzVkOTU5ZTVhMTM0YjkzOWRlNGRkOTM5ZDM5ZjQ1NzhiNWQ1NTg3MmMyNzI0ZDczZGZmZDU4YjA0ZjU0MTk