Wpis z mikrobloga

Ksiądz pisał do uczennicy: "Jesteś niezłą kocicą"

Trwa śledztwo w sprawie kontaktu SMS-owego duchownego z 13-latką. Ksiądz z Ząbkowic Śląskich do jednej z uczennic, które przygotowywał do bierzmowania, wysyłał wiadomości z podtekstem pedofilskim. Kuria zareagowała dopiero po trzecim zgłoszeniu od matki dziewczynki. 35-letni duchowny został przeniesiony do Domu Księży Emerytów...SMS o treści „jesteś niezłą kocicą” należy do najłagodniejszych.

Znalezisko - https://www.wykop.pl/link/4835753/ksiadz-pisal-do-uczennicy-jestes-niezla-kocica/

#bekazkatoli #pedofiliakk #neuropa
  • 25
@florence_welch powiem tak, jeśli dziecko jest wierzące z własnej woli ( a ja byłam) to te wierszyki zna z coniedzielnej mszy świętej i wszelkie egzaminy ze znajomości pisma świętego i obowiązkowe spotkania na których gada się o #!$%@? i o miłości Bożej są marnowaniem czasu, bo te dzieci już to wiedzą. I one się będą wściekać że muszą być na jakiejś pogadance przez godzinę skoro to samo ksiądz mówił na mszy albo
@kt13: Niestety w naszym kraju programowanie młodych ludzi zaczyna się od najmłodszych lat, więc gdy przychodzi okres bierzmowania, to mało które dziecko zastanawia się nad tym, czy jest inne wyjście. Po prostu idą, bo wszyscy tak robią.Myślę,że istotny jest tu czynnik przynajleżności, no i presja z strony rodziców.