Wpis z mikrobloga

Wiecie jaki jest problem z FUT-em, czego nic nigdy nie naprawi? Gameplayowo tam jest zawartosci, żeby pyknąć 2-3 mecze na tydzień i to dawka w sam raz dla osoby zajętej, casuala, albo grającego też w inne gry. Taka arcadówka jak Need For Speed. Tylko że gra ma mnóstwo dobrze skonstruowanych mechanizmów, które uzależniają od grania. Tytuł został poszerzony o całkiem inny tryb jakim jest SBC, ma handel, w którym można utopić nieskończoność czasu na grindzie. Efekt widać na tagu po frustracjach, po tym że ludzie odchodzą. EA chce żeby jedynym sposobem na grę było nieustające pozostawanie w grze do czego drogą jest między innymi wydawanie mnóstwa kart specjalnych. W takich okolicznościach jeśli chcesz móc rywalizować z innymi, nie możesz przestać grindować. Może z rozsądku lepiej by było rzucić grę lub grać w zwykłe sezony online. Nawet nie chodzi o to, że gra mi się znudziła albo poświęcam jej za dużo czasu, tylko trochę tęsknię za innymi rzeczami, które robiłem w przeszłości, innymi grami. Kiedyś Fifa i Forza były dla mnie grami idealnymi do popykania, nieangażującymi w przeciwieństwie do długich fabuł. Ale wtedy grałem w nudny dla mnie teraz jak flaki z olejem tryb kariery, FUT to inna bajka ;)

#fut
  • 2