Wpis z mikrobloga

Precel Kontra MMORPG

Final Fantasy XIV - Sesja 2 (jakby co to taki trochę spoiler w tekście, ale nie jakiś mega duży)

2h40m (+1h) Gladiator poziom 7(+3)

Gdy przychodzi do fabuły to gra potrafi pokazać pazur. Przyszło mi szukać pewnej zagubionej szlachcianki i znalazłem ją, a także odnalazłem jej ochroniarza, chada i badacza aetheru w jednym. Oczywiście trzeba było zabić jakieś potwory z piekła rodem, które pojawiły się nie wiadomo skąd, ale co to dla mnie. Ten największy zostawił kryształ i kontakt z nim przyprawił mnie o kolejną porcję halucynacji, które nieco rozjaśniły moją sytuację.

Ogólnie fajny twist, w stylu starych Finali i pokazany naprawdę w świetny sposób.

Tak poza tym porobiłem jeszcze questów i te poboczne są tragiczne, ale pozwalają trochę sobie pozwiedzać więc nie ma aż tak źle. Te fabularne, ale mniej prestiżowe, są już lepsze, bo pozwalają dowiedzieć się czegoś o świecie i skupiają się na odbudowywaniu go po wielkiej Katastrofie. Ciekawa sprawa. Powalczyłem sobie sporo, a nawet dostarczałem PRECLE zmęczonym zwiadowcom, noż PRECLE. Podekscytowałem się jak rzadko. Gra się rozkręca, bardzo mi miło z tego powodu.

Zdjęcie dzisiaj mojej pięknej buzi, wiem, nie wysiliłem się z edycją, ale i tak jestem ładny. W komentarzu zdjęcie wspomnianej szlachcianki, niska, ale zadziorna.

#przegryw #gry #mmorpg #precelkontrammorpg
Pobierz mrocznyprecel - Precel Kontra MMORPG

Final Fantasy XIV - Sesja 2 (jakby co to taki...
źródło: comment_Iky8GvcsOjpLLpgRK6Z6i9ay7kGS3WC3.jpg
  • 6
@mrocznyprecel: jak dla mnie te nieme dialogi zabijały jakąkolwiek przyjemność płynącą z poznawania tej gry i jej fabuły. Zwłaszcza mi, jako stałemu graczowi ESO, które posiada świetny świat, fantastyczne lore, bardzo dobre questy które są w pełni udźwiękowione - po prostu nie byłem tego zdzierżyć w FFXIV, że postacie są kompletnie nieme.
@frikuu: Dziwne to jest, aż mnie zdziwiło, że w tym queście, który opisałem, nagrane dialogi wystąpiły i to całkiem niezłe. Po tym szoku jeszcze trudniej wrócić do samego tekstu. ESO uwielbiam, chyba najlepsze mmorpg w jakie grałem i nie mogę się doczekać aż wrócę do gry.