Wpis z mikrobloga

Kupiłem dwa startery - #plush i #njumobile , mimo trochę gorszego internetu w mieście (Plush) wygrywa on z zasięgiem w trasie. Zamierzam przenieść dwa numery na kartę z #virginmobile do plusha(wydaje mi się, że to najkorzystniejsza oferta spośród operatorów na sieci plusa pod względem opinii i ceny).

Abonament czy karta?

Przy wyborze dwóch kart, 50zł/msc (co 5 doładowanie gratis jeżeli dobrze wyczytałem, czyli sumarycznie 40zł/msc), internet 10GB + 10GB YT, SM FREE, rozmowy,sms,mms NOLIMIT

Przy wyborze dwóch abonamentów(czas nieokreślony) wychodzi 40zł/msc, w tym 10GB/msc (20GB /msc po dwóch latach) dodatkowo pakiet YT 10GB/msc, SM free, Roaming 2,5GB/msc, rozmowy,sms,mms NOLIMIT

Nie doczytałem albo tego nie ma, internet w roamingu na kartę jest niedostępny w pakiecie? Na kartę po użyciu kodu *136*11*08# mam 3msc free a potem 25zł/msc.

Pakować sie w ABO czy nie warto? Może inny dostawca?

#siecikomorkowe #prepaid #abonament
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Matpiotr: odpuść sobie tych pseudooperatorow. Każdy z nich ma gorszy zasięg niż plus czy plush na tych samych nadajnikach. Przetestowałem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@alkoholik000: z Orange cienko z zasięgiem na mojej wiosce i u różowej to samo. Z czasem mają postawić maszt nowy i może się polepszy. Mieszkamy ogólnie w mieście gdzie zasięg to nie problem ale jak jedziemy do rodziców to ciężko gdziekolwiek zadzwonić albo żeby ktoś inny się dodzwonił
  • Odpowiedz
@Kuba7: Witaj. Decyzja należy do Ciebie. Mogę Ci zaproponować Plush ABO na czas nieokreślony. Pakiet Internetowy wynosi 10 GB, a w ramach stażu dodawane są dodatkowe GB. Jeśli chcesz przenieść dwa numery, to w Plush ABO możesz skorzystać z oferty DUET, dzięki której Twoje miesięczne zobowiązanie na dwa numery będzie wynosić 40 zł. Najważniejsze, aby obie umowy zostały zawarte na ten sam numer PESEL/NIP. Natomiast jeśli skorzystasz z taryfy Nowego
  • Odpowiedz