Wpis z mikrobloga

Mirki, wytlumaczy mi ktos jakie profity, pomijajac oczywisty w postaci zapokojenia potrzeby realizacji marzenia różowego o byciu w centrum uwagi przez 1-2 dni, ma obecnie facet z małżeństwa? Poważnie sie pytam, ostatnio sobie gadam w pracbazie z ludzmi i slucham takich historii, że glowa mnie rozbolala.
Prosze, darujcie sobie komentarze o tym ze jak wezmiesz sobie normalna kobiete to cie nie zedrze później ze wszystkiego, załóżmy wiec że czlowiek zawsze byl i bedzie najslabszym ogniwem kazdego systemu i nigdy nie.mozna przewidzieć dokladnie kto i kiedy cos #!$%@?.
#rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #malzenstwo #rozwod #pytanie #pieniadze
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fallout444: u nas na przykład będę mogła prowadzić samochód niebieskiego po ślubie XD tak to nie mogę
profit: mogę go wozić jego autem, a nie tylko moim. A u niego są podgrzewane siedzenia a u mnie nie.
  • Odpowiedz
pomijajac oczywisty w postaci zapokojenia potrzeby realizacji marzenia różowego o byciu w centrum uwagi przez 1-2 dni

@fallout444: @rewter: @Tuff: Te wszystkie przegrywowskie tagi widzę już nieźle ryją głowę widzę.

nigdy nie.mozna przewidzieć dokladnie
  • Odpowiedz
  • 0
@nie_programista_20k czyli nie mozna zrobic tego samego bez potwierdzania tego w urzedzie? Po prostu byc ze sobą? Potrzebny mi papier od urzednika zeby patrzec razem w przyszlosc? Ja tu nie pisze z przegrywskiego punktu widzenia tylko po prostu sie zastanawiam jakie wymierne materialne korzysci daje mi legalizacja zwiazku w momencie kiedy u tak mam zamiar zachowac rozdzielnosc majątkową. Bo jesli sie nad tym zastanowić to ślub nie ma sensu.
Pominmy też
  • Odpowiedz
@fallout444: Dla mnie to jest ważne z powodu wiary, ale pomijając wiare to fajnie jak składa się przed ludźmi i urzędnikiem przysięgę, dla mnie to ma fajne takie oficjalne ślubowanie sobie wierności, obrączka i wspólne nazwisko
  • Odpowiedz
@fallout444: małżeństwo ma szereg benefitów. Są one tak oczywiste że skoro ich nie znasz to podejrzewam że nawet nie próbowałeś ich znaleźć w Internecie. Dopiero podczas rozwodu mężczyzni są na gorszej pozycji.

Benefity które sobie przypominam na teraz:
- wspólne rozliczenie finansowe. W przypadku dobrze zarabiających oszczędzacie sporo pieniędzy na podatkach
- wspólne nazwisko - bardzo przydatne gdy po dziecko przychodzi rodzic z innym nazwiskiem. Jesteś matką tylko masz inne nazwisko więc wszędzie nosisz akt urodzenia bo inaczej w szpitalu nic nie można zrobić bez obecności ojca
- możliwość podejmowania decyzji za partnera w nagłych przypadkach. Jeżeli twoja konkubina wyląduje w szpitalu to
  • Odpowiedz
@radeju: To teraz jakie masz zagrożenia, dwa przypadki, bliska rodzina ludzi z pracy
- żona jednego kolesia zostawiła go, gość ma firmę, dobra kasa, ona z powodu tego, że "obniżył jej się standard życia" dostaje 5k od byłego męża miesięcznie, tak zdecydował sąd
- koleś zarabia za granicą i buduje dom, ona czeka do momentu aż dom się wykończy, stare mieszkanie zostanie sprzedane i przypomina sobie, że ma kochanka. Efekt
  • Odpowiedz
@fallout444: okej, już teraz rozumiem że przyszedłeś tutaj z jasno określona tezą i swojego zdania nie zmienisz.

Mirki, wytlumaczy mi ktos jakie profity, pomijajac oczywisty w postaci zapokojenia potrzeby realizacji marzenia różowego o byciu w centrum uwagi przez 1-2 dni, ma obecnie facet z małżeństwa?

To zdanie jednoznacznie pokazuje twój negatywny stosunek do małżeństwa. Myślałem że autentycznie nie wiesz jakie są korzyści z małżeństwa ale ty tutaj przyszedłeś tylko utwierdzić się w swoich przekonaniach.
1. Pytasz czy są jakieś benefity
  • Odpowiedz